(TOTI LIST) Kviz za naše pionirje: Za domovino - s predsednikom vlade naprej!

Haleš Ojs
12.04.2021 09:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kot strela z jasnega je prejšnji teden udarila novica, da se bodo slovenski učenci in dijaki mimo učnega načrta pomerili iz znanja slovenske zgodovine. Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve pod vodstvom notranjega ministra Aleša Hojsa, Nova24TV in pisarna evropskega poslanca Milana Zvera so namreč že pisali ravnateljem osnovnih in srednjih šol in jim predstavili tekmovanje z imenom Slovenija, moja država, s katerim želijo okrepiti zavest slovenskih otrok o tem, kaj vse je za nastanek in razvoj slovenske države naredil naš predsednik Janez Janša.

Da gre za resen projekt, organizatorji s pomočjo madžarskega investitorja sodelujočim obljubljajo tudi bogate nagrade: zmagovalec bo prejel 715.000 madžarskih forintov, drugo- in tretjeuvrščeni pa 350.000 oziroma 180.000 forintov. In ker naših pionirjev ne smemo nikoli pustiti na cedilu - razen, seveda, v primeru zaprtja države, vprašanja iz kviza ekskluzivno objavljamo v nadaljevanju. Pa še namig: pri odgovorih si lahko pomagate zgolj z vsebino iz Bele knjige slovenske osamosvojitve, ki jo je pred leti uredil naš predsednik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta