(TOTI LIST) Pozor, vlada z novimi priporočili glede uporabe gostinskih vrtov in teras!

Kelko Jacin
19.04.2021 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Spet smo korak bližje življenju, kot smo ga (bili) vajeni, je prejšnji teden napovedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. In res, z današnjim dnem, torej po več mesecih lahko v osmih regijah spet posedamo na vrtovih in terasah gostinskih obratov. Pri tem je treba seveda upoštevati tudi stroga navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, saj bodo inšpektorji zelo natančno preverjali, ali je na terasah upoštevana 1,5-metrska razdalja med gosti in trimetrska med robovi miz, prav tako bodo pozorni, ali za eno mizo res sedijo največ štiri osebe.

A to še ni vse! Da ji teras in vrtov ne bi bilo treba nikoli več zapreti, je vlada ob koncu prejšnjega tedna pripravila še dodatna priporočila glede gostilniškega posedanja na prostem, ki jih je danes zjutraj že posredovala sekciji za gostinstvo in turizem pri OZS, mi pa jih ekskluzivno objavljamo v nadaljevanju. Kot nam je uspelo izvedeti, jih bodo morali gostinci že z jutrišnjim dnem postaviti na vidno mesto vsake mize, ob njihovem neupoštevanju pa so predvidene tudi visoke kazni, kar bodo s posebnim dekretom notranjega ministra Aleša Hojsa preverjali policisti. "Gostincem in potrošnikom polagamo na srce, da upoštevajo navodila, še posebej pa priporočila, da nam ne bo treba še enkrat spreminjati semaforja sproščanja ukrepov," lahko med drugim preberemo v dopisu, ki naj bi ga ministrska ekipa po naših informacijah med vikendom pripravila ob vodi in prleških sendvičih v enem od gostišč v severovzhodni Sloveniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta