(TOTI LIST) Razkrivamo tajno srečanje Janković-Hojs pred Operacijo Rog

Zoran Hojs
25.01.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Iz tajništva ljubljanskega župana Zorana Jankovića so nam pred desetimi dnevi, ko smo poizvedovali, ali se je prvi mož glavnega mesta res tajno srečal z ministrom za notranje zadeve v odstopu Alešem Hojsom, zatrdili, da takšnega srečanja nikoli ni bilo. To se je seveda izkazalo za laž, saj v uredništvu že nekaj časa hranimo zelo obremenilno fotografijo, ki jo je posnel naš fotoreporter na protestu, na katerem se je s policijskimi specialci sprehodil tudi Hojs. S fotografije, ki jo ekskluzivno objavljamo prvi, je namreč videti, da je bil tedaj na ljubljanskih ulicah tudi Janković - oblečen je bil v policijsko uniformo, hodil pa je tik za notranjim ministrom, kar smo v naš objektiv ujeli tudi v trenutku, ko mu je maska zdrsnila z obraza. In če nam lanskega novembra še ni uspelo razvozlati tega nenavadnega političnega dogodka, so po tem, ko je spregovoril eden od Jankovićevih najtesnejših sodelavcev, naše informacije tudi uradno dobile zanimivo ozadje.

Župan Zoran Janković se z ministrom Alešem Hojsom pripravlja na Operacijo Rog.
Fotomontaža Natalija Jurše

"Poslušte, tko je blo. Zdej, veste, je hotu Zoki Rog porušt, sam so se mu tile performerji al kva so že, u tovarno embedali. Zoki je smart, pa je vedu, da brez kopsov pa robokopov nau mogu to zalego počistit. Pa se je spomnu, da gredo rogovci tut SDS fejst na živce, pa se je povezu s Hojsom," nam je povedal županov sodelavec. (Vse izjave zaradi avtentičnosti objavljamo nelektorirane.) Hojsu naj bi bila ideja, da razbijejo sceno, ki je organsko tudi sam ne prenaša, takoj všeč, hkrati pa je bil navdušen, da bo lahko spet uporabil policijsko silo zoper tiste, ki ne podpirajo njegove vlade. "Tko je pršlo do, lohk bi rekl, nenaravnga zavezništva, mau so sekirce zakopal, Hojs pa je Zokija na intervencijo povabl. Sej veste, ko je minister mau na proteste pršu. No, Zokija je v inšpektorja preobleku, da bi ga skril, ampak da je lohka tud iz prve roke vidu, kok se stvarem streže. Zoki je bil na koncu čist navdušen," je nadaljeval županov sodelavec.

Ker po protestu Janković zaradi adrenalina nikakor ni mogel zaspati, je začel razmišljati o investicijah v najlepšem mestu na svetu in kmalu se mu je porodila ideja o Operaciji Rog. Tako nam je naš sogovornik potrdil, da sta se Hojs in Janković dan pred dogodki na območju nekdanje ljubljanske tovarne koles še tajno srečala, a ne v magistratu, pač pa na sedežu stranke SDS v Trstenjakovi. Tam sta župan in minister dorekla tudi vse podrobnosti policijske intervencije, nenapovedano pa se je sestanka nekoliko kasneje udeležil tudi Janez Janša. "Zokiju se je opraviču, k ga je takrat iz Mercatorja zabrisu, Zoki pa, da je zmagu s Pozitivno Slovenijo. Sta se tut zmenila, da se nauta več napadala, da bosta skupi sodelovala z Madžari, železniška postaja pa druge stvari … Pa da Zoki ne bo več v nacionalno politiko posegu, razen če ne bo Janez drugače reku. SDS bo pa še naprej na volitve za župana Lublane pošiljala take, k' nimajo za burek. Pa neki sta Makarovičko omenjala in se smejala. Tko, to je vse," je še pojasnil naš vir.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta