(TOTI LIST) Stranka SDS izdala plakata, da bi lažje razumeli, kdo so (ne)pravi begunci

Hleš Janez Ojs
07.03.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potem ko so nas vlada in vidni predstavniki največje vladne stranke podučili, kdo so pravi in kdo nepravi begunci, je SDS izdala dva plakata, s katerima so prebivalcem Slovenije - predvsem tistim, ki lahko za več kolen nazaj dokažejo, da niso mešali slovenske krvi s kakšno tujo - na še bolj enostaven način razložili razliko med beguncem, ki izhaja iz pravilnega kulturnega, verskega in zgodovinskega okolja, in beguncem, ki teh zahtevnih pogojev ne izpolnjuje.

Prebivalci Slovenije bodo lahko tako že po zunanjih znakih, kot so svetli lasje, polt, modre oči ali križec okoli vratu, spoznali pravega, avtentičnega, čistega, prijaznega, lepega in poštenega begunca, po drugi strani pa tudi zlobnega, neciviliziranega, neevropskega umazanega begunca temnejše polti kože. Povsem jasno je tudi, da si slednji nepravi, lahko jim rečemo tudi lažni begunci, nikakor ne zaslužijo naše skrbi ali sočutja, predvsem pa pravice do življenja. Ker če smo lahko odkriti, pač niso ljudje. Zato velika hvala vladi in ministrstvom, ki so v le nekaj dneh zagotovili vse ugodnosti za prave begunce, odprli meje, olajšali azilni režim, zagotovili udobno namestitev, jih pozdravljali na meji in jim dali vedeti, da so več kot dobrodošli.

Plakate bo SDS, so nam še sporočili, namestila predvsem na naši južni meji, od koder prihaja največ divjakov. Tudi zato obsojamo napoved Roberta Goloba iz tako imenovanega Gibanja Svoboda, da bo odstranil ograje na meji s Hrvaško, saj bo s tem padla naša zadnja obramba pred lažnimi begunci. Kurdski otroci bodo tako lažje in nekaznovano prestopili mejo, ne da bi se utopili v naših rekah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta