(TOTI LIST) Janševa SDS nad nagajivo Niko tudi s promocijskim materialom

Marlon Pacino
21.02.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pred tednom dni so v SDS tulili vsi alarmi. "Takšne panike še nismo doživeli," so nam pripovedovali člani SDS, ki so se morali nemudoma zglasiti na sedežu stranke. Vzdušje, kakršno je v nedeljo, 13. februarja, vladalo v strankarski vili na ljubljanski Trstenjakovi, naj bi po naših informacijah presenetilo celo najstarejše člane stranke. "Pod Janšo sem doživel praktično vse. Tako vzpone kot padce. JBTZ, Depalo vas, morisovce, Patrio, Snežiča … Nič se ne more primerjati s tokratnim dogajanjem, ko je naš predsednik po dolgem času spet oblekel vojaško uniformo," nam je zaupal vir, ki je želel ostati neimenovan. Da je vrag tokrat res vzel šalo, naj bi bilo jasno že takoj po tem, ko sta se na sedežu stranke poleg odvetnika Francija Matoza pojavila tudi evropska poslanca Milan Zver in Romana Tomc, ki sta se morala v domovino vrniti s prvim letom iz Bruslja.

In zakaj takšna panika na Trstenjakovi? Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi Janez Janša krizni sestanek sklical le nekaj ur po tem, ko je revija Jana v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma za Slovenko leta 2021 razglasila antropologinjo in sociologinjo Niko Kovač, sicer ustanoviteljico in direktorico Inštituta 8. marec. Od prisotnih iz lokalnih odborov, strankarskih medijev, programskega sveta Radiotelevizije Slovenija, Pošte Slovenije, Luke Koper, Zbora za republiko, Združenja novinarjev in publicistov ter ostalih domoljubnih društev - teh naj bi bilo skupaj okoli 1000, številni so dogajanje oziroma razpravo v najvišjem nadstropju strankarske vile spremljali preko zaslona, ki so ga postavili na vrtu - naj bi Janša pričakoval že izdelane ukrepe oziroma scenarij, kako udariti nazaj, da mu mlada aktivistka pred volitvami ne bi več kradla pozornosti in s tem tudi ogrožala njegovega političnega obstoja.

"Da je treba predvsem okrepiti spletne napade na Niko, ker so mladi tako ali tako najbolj aktivni na družbenih omrežjih, se je strinjala večina. Naši fantje v kleti so bili že pripravljeni, da stopijo na plin, a predsednika ta ideja ni zadovoljila, češ da to ne bi bilo nič novega, saj je stranka po tem že dolgo znana doma in v tujini in da zato potrebujemo nekaj svežega, bolj udarnega in unikatnega," nam je povedal vir, ki je na kriznem sestanku sedel ob Božu Predaliču, Urošu Urbaniji, Bojanu Požarju in Petru Jančiču. Tudi predlog, da bi se tako kot v primeru izobrazbe Branka Masleše medijsko spravili na Niko in izmišljeno zgodbo ponavljali, dokler je ne bi povzeli vsi osrednji mediji, je padel v vodo. V nadaljevanju naj bi Aleš Primc predlagal tudi, da spet organizirajo proteste v podporo predsedniku, tokrat pod nazivom Odbor 2022, pripravljen je bil spet prevzeti vodilno vlogo, a ker prisotni niso uspeli ugotoviti, kje ima Inštitut 8. marec sploh svoj sedež, kjer bi se lahko protestniki zbirali in nastopali, je vodstvo stranke tudi od te namere odstopilo.

Ko naj bi Janša na tisto nedeljo že izgubljal potrpljenje, nekajkrat naj bi se tudi grdo znesel nad člani strankinega podmladka, ker naj ne bi predlagali nobenega pametnega ukrepa, naj bi se oglasil njegov brat Rajko in prisotnim predlagal, da bi lahko po zgledu glasbenih skupin ali nogometnih klubov izdelali promocijski material, s katerim bi zaščitili lik in delo svojega predsednika. Takrat naj bi med zbranimi završalo, zaplapolale so slovenske zastave, na obraze so se vrnili nasmehi ponosa. Nekoliko kislo sta se ob predstavitvi materiala držali le Alenka Jeraj in Mojca Škrinjar, ki sta upali, da jima bo vsaj stranka podelila laskavi naslov.

In danes, ko berete te vrstice, so unikatne skodelice, majice in plišasti medvedki že na voljo. Še preden jih bo vlada v obliki bonov podarila vsem slovenskim vrtcem in šolam, jih lahko ekskluzivno naročite v uredništvu Totega lista.

Toti List
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta