(TOTI LIST) Zmeda pred volitvami, Janševi udarili tudi po Toninu, Počivalšku, Pivčevi ...

Pon Jetek
19.04.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na domačem političnem prizorišču je le nekaj dni pred volitvami prišlo do velikega preobrata. Medtem ko so volivci šokirani nad zgodbami, ki so se čez noč pojavile v javnosti, so brez odgovorov ostali celo najbolje obveščeni politični analitiki in medijski strokovnjaki v državi ter odgovornost za vse sprva pripisali Milanu Kučanu.

A resnica je povsem drugačna. Kot je uspelo izvedeti našim preiskovalnim novinarjem, so v najbolj povezovalni stranki v regiji pripravili poseben plan za zadnje dneve pred volilnim molkom, da bi še drugič zapored prepričljivo slavili na državnozborskih volitvah. Z operacijo, ki jo na Trstenjakovi vodijo pod šifro Kaj nam pa morejo, želijo v Janševi stranki po naših informacijah razdeliti slovenski politični prostor, tudi na desnici, do te mere, da bi lahko slovensko vlado enkrat vodili tudi sami, torej brez koalicijskih partnerjev.

In zdaj je že več kot očitno, da bodo imeli pri tej posebni operaciji pomembno vlogo mediji, ki jih obvladujejo SDS, madžarski kapital in preko medijskega razpisa tudi Simonitijevo ministrstvo. Tako sta danes Nova24TV in Požareport že objavila prve ekskluzivne zgodbe, v osredju objav pa so predsednik NSi Matej Tonin, partnerja v gibanju Povežimo Slovenijo, gospodarski minister Zdravko Počivalšek (Konkretno) in državni sekretar Andrej Čuš (Zeleni Slovenije), ter predsednica Naše dežele Aleksandra Pivec, ki so jih sicer mnogi dolgo časa označevali za satelite Janševe stranke.

Zagotovo so najhujše besede namenili Čušu, saj se v omenjenih medijih celo sprašujejo, ali je odvisnik od prepovedanih drog. Toninu očitajo, "da je jedro njegove stranke še naprej pripravljeno kolaborirati z režimom, ki v resnici vlada Sloveniji". Ob tem pišejo tudi, da sta bila Tonin in Robert Ilc, glavni tajnik NSi, nedavno videna v Minsku v družbi Janeza Škrabca, pri čemer omenjajo tesno prijateljstvo. "Se jim je pri Počivalšku zmešalo?! Tretjina ljudi komaj preživi, oni pa dajejo milijon evrov za Michelinove restavracije," napadajo Počivalška in mu očitajo tudi "polpismenost" ter celo "srhljive zlorabe položaja". V podobnem položaju se je pred volitvami znašla tudi Aleksandra Pivec.

V naslednjih dneh naj bi sledilo še več podobnih razkritij, kar prav tako dokazujejo prispevki, ki smo jih v uredništvu Totega lista že pridobili in prebrali, njihovo vsebino pa ekskluzivno objavljamo v slikovnem materialu. Da bi na tokratnih volitvah vendarle dosegli vsaj dvotretjinsko večino, nameravajo v SDS po zgledu prijatelja Viktorja Orbana pred volilnim molkom udariti še po ukrajinskem predsedniku Volodimirju Zelenskem. Tako je državni sekretar v Janševem kabinetu Vinko Gorenak že pripravil izjemen prispevek z naslovom Šarec in Zelenski - ista zgodba - "nateg" ljudstva.

Za komentar o sklepni predvolilni akciji, kakršne svet še ni videl, razen seveda v Srbiji, Rusiji in na Madžarskem, smo želeli zaprositi predsednika Janeza Janšo, a so nam iz SDS v kratkem pisnem odgovoru zgolj sporočili, da niso nikoli nikogar izključevali, napadali ali žalili in da bodo tudi po tokratnih volitvah pripravljeni na sodelovanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta