(TOTI LIST) Sprememba strategije: Janševa SDS odslej z novimi obrazi na predvolilnih soočenjih

Kedvard Adič
04.04.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potem ko so se Romana Tomc, Aleš Hojs in Franc Breznik osramotili na soočenjih, ki so jih pripravili na N1, Televiziji Slovenija in Pop TV, so na Trstenjakovi po naših informacijah sprejeli ostre ukrepe glede prihodnjih nastopov v medijih. Spomnimo, evropska poslanka se je na Televiziji Slovenija zgolj vražje smejala in nič vsebinskega povedala, policijski minister je pred publiko naše največje komercialne televizije zavajal glede višine plače, ki ga v državni službi čaka po ministrovanju, medtem ko se je moral poslanec SDS za svoj nastop na N1 celo opravičiti, ker je novinarsko ekipo obtožil, da je njegovi politični nasprotnici v studiu vnaprej poslala vprašanja.

Da je treba čim prej ukrepati, so se po naših informacijah strinjali vsi, ki so se ob koncu minulega tedna udeležili kriznega sestanka na sedežu SDS. Ker bo predsednik stranke Janez Janša v prihodnjih dneh opravil številne neodložljive službene poti, med drugim se bo odpravil v Grosuplje, Lepeno, Trento, Banjaluko, Budimpešto, Kijev, na Mavricij in potem še nekajkrat v madžarsko prestolnico, zaradi česar se ne bo mogel udeležiti skorajda nobenega soočenja, razen tistih na Novi24TV in Planetu TV, in se tako soočiti z glavnim konkurentom Robertom Golobom, so prisotni na Trstenjakovi, kot nam je uspelo izvedeti, dolgo v noč razpravljali, kako popraviti vtis na soočenjih, ki vselej pomembno vplivajo na volilni rezultat.

"Ste prebrali tole? Plitvina SDS-ovega kadrovskega bazena je fascinantna. Glavni psiho nima jajc, da bi se s kom soočil, njegov pekinezer Hojs je tako antipatičen, da so ga po enem poskusu upokojili, ostala jim je samo še ultralahka konjenica tipa Breznik in Pojbič," naj bi Janša, kot nam je povedal vir, s povišanimi toni bral tvite zbranim v kletnih prostorih stranke. "A ste normalni?! Pa kaj to delate? Jaz rešujem vojno v Ukrajini, rihtam denar pri Orbanu, vi pa se tukaj na toplem in varnem zaje... Pa vi res hočete, da zabeležimo najslabši volilni rezultat v tem tisočletju?! Dajte se čim prej zresniti! Po 24. aprilu ne bomo mogli spet tuliti, da so bile volitve ukradene, nezakonite. Te stvari ne palijo več, tudi argumentov nam zmanjkuje, kulovci in Golob pa nas medtem prehitevajo po levi in desni," naj bi rohnel predsednik največje slovenske stranke.

Ko so se strasti na Trstenjakovi umirile, naj bi prisotni vendarle sprejeli odločitev, da bodo na soočenjih po zgledu Jankovićeve Pozitivne Slovenije, Cerarjeve SMC in Golobovega Gibanja Svoboda tudi sami poskusili z novimi, svežimi obrazi. Tako naj bi po naših informacijah nastal tudi seznam oseb, ki bodo nastopile na prihodnjih volilnih dogodkih. Kot nam je razkril vir, bodo barve SDS po novem v javnosti branili tudi poslanec Marijan Pojbič, ki so mu zaradi retoričnih sposobnosti zaupali radijska soočenja, Jožef Jerovšek bo kot član programskega sveta pokril dogodke na TV Slovenija, novinar Jože Možina se bo udeleževal dogodkov na prostem in v knjigarnah, kjer bo predstavljal tudi svojo najnovejšo knjigo, Franci Matoz bo prevzel volilne dogodke ženskih revij, Tomaž Kokot (Pošta Slovenija) bo sodeloval v pogovorih, ki jih organizira AmCham Slovenija, minister Andrej Vizjak bo gost kuharskih oddaj, kjer bo trl jajca, Valentin Areh se bo oglašal iz Ukrajine … Da bodo vsi karseda najbolje pripravljeni na medijske nastope, naj bi po naših informacijah v SDS tudi že sklenili pogodbo z vladnim promotorjem cepljenja, tviteraško priznanim strokovnjakom za telesno govorico in življenjskim trenerjem za politično promocijo Edvardom Kadičem.

Toti List
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta