(TOTI LIST) Ekskluzivno: Od FSB smo pridobili dokument, ki ga je Janša držal v rokah na poti v Ukrajino!

Jože J. Erovšek
21.03.2022 09:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ker ima Toti list, tako kot naš partnerski medij Nova24TV, ki je Volodimirja Zelenskega pred časom označil za, citiramo, "ruskega plačanca", dobre zveze z rusko tajno službo FSB (nekdanjo KGB), smo pridobili znameniti dokument, ki ga je Janez Janša držal v rokah na vlaku na poti v Ukrajino. Iz FSB so nam sporočili, da z izročitvijo ne bo posebnih težav, saj gre za dokument, ki ga je, kot so dejali, imel "naš prijatelj Janša", ki je "prijatelj našega prijatelja Viktorja Orbana", ta pa je "prijatelj našega vladarja Vladimirja Putina".

Gre za dokument, za katerega je v slovenski in svetovni javnosti vladalo izjemno zanimanje. Razlog? Nova24TV je poročala, da je Janša ob ukrajinski krizi že spremenil tok evropske zgodovine, medtem ko je urednik Planet TV Mirko Mayer ugotovil, da je Janša s potjo v Kijev naredil "eno največjih dejanj zunanje politike v zgodovini". Zaradi teh izjemnih ugotovitev je popolnoma jasno, da gre za ključni kos papirja.

Informacije, ki smo jih imeli, so govorile o tem, da je Janša pripravil dokument, v katerem je opisanih več rešitev ukrajinske krize, ki jih je uskladil s partnerji v Natu, OZN, OECD, Evropski komisiji, Evropskem svetu, Mednarodnem denarnem skladu in Svetovni banki. V dokumentu je opisana tudi pomoč, ki jo bo EU pod vodstvom Slovenije zagotovila napadeni državi, prav tako je naš predsednik razdelal strategijo EU in zavezniških držav glede begunske problematike. So pa v FSB zanikali, da je sestavni del dokumenta tudi zemljevid, ki sta si ga na vlaku z zanimanjem ogledovala Janševa kolega s Poljskega in Češkega. "Na fotografiji, ki je zaokrožila po svetu, je v bistvu karta Grosupljega in bližnje okolice - Janša je kolegoma pokazal, na katerih voliščih bo zagotovo zmagal na aprilskih volitvah," nam je pojasnil agent FSB.

Dokument - brez dvoma gre za gradivo, ki bo spremenilo smernice svetovne diplomacije in tok zgodovine - objavljamo ekskluzivno in v celoti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta