(VIDEO) Morski pes povsem od blizu: Ribič v Istri posnel drugo največjo ribo na svetu, poglejte si posnetke!

M.R.
21.03.2022 14:16

Istrski ribič Dino Deronjić je na Facebooku objavil posnetek velikega morskega psa. Posnetek je nastal v soboto 12. marca na območju Punte Ubaš, ob vhodu v Raški kanal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Gre za morskega psa orjaka, drugo največjo vrsto ribe na svetu. Ta vrsta morskega psa je običajno dolga okoli 7,9 metra, tehta pa okoli 4,65 tone. V preteklosti so že poročali, da so videli tudi posamezne primerke, ki so bili dolgi 12 metrov. Leta 1851 so v Kanadi v mrežo ujeli 12,27 metra dolg primerek morskega psa orjaka, za katerega so ocenili, da je tehtal kar 16 ton. Večja vrsta rib je samo kitov morski pes, ki zraste tudi do dobrih 18 metrov v dolžino, tehta pa 19 ton.

Morski pes orjak je sicer človeku povsem nenevarna riba. Ribič Deronjić ga je posnel čisto od blizu, pri čemer je mogoče opaziti, da je temu primerku manjkal del plavuti. Ta vrsta morskega psa plava zelo počasi, hrani se s planktonom, ki ga nabira s filtriranjem vode. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta