Življenje stevardese na luksuzni jahti bogatašev: Plača je ekstremno dobra, a včasih si greš na živce

29.09.2021 09:20
Američanka Kate Chastain, ki danes živi v svetovni prestolnici mega jaht, v Fort Lauderdalu na Floridi, je odkrila, kako je videti življenje med najbogatejšimi ljudmi na svetu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

38-letna Kate Chastain je skoraj diplomirala iz dela na jahtah bogatih. Bila je tudi ena od akterk priljubljenega resničnostnega šova Pod palubo, ki je nastajal med letoma 2014 in 2020. Razkrila je številne sočne podrobnosti iz življenja med morskimi valovi, tudi to, da ima osebje tam kar nekaj časa zase. "Pogosto lastnika sploh ni na krovu, zato imate proste roke, preprosto uživate v bogastvu, ki ni vaše, kar je pravzaprav zelo glamurozno. Poleg te svobode imate vrhunskega kuharja, ki vam kuha, in vam ni treba plačati ničesar, od toaletnega pribora do hrane in pijače. Počutiš se kot najsrečnejša oseba na svetu," je dejala Kate. Čeprav je vse glamurozno, pa so sobe, v katerih spi posadka, tesne in večinoma mnogo manjše od sob gostov. Morje ima svojo moč. "Lahko pride do romantičnih odnosov, zapleteš se preprosto zato, ker si si blizu, toda ko greš na kopno, se vprašaš, ali ti je ta oseba sploh bila všeč," dodaja. 

Profimedia

Znani gostje in hollywoodske zvezde

Če romantika med osebjem ne uspe, običajno eden zapusti ladjo. "Nočeš živeti s svojim bivšim na tako majhnem prostoru," pravi stevardesa. Bogati na svoje jahte pogosto vabijo znane osebnosti, na primer Catherine Zeta Jones in Michaela Douglasa. Večina ladij ima zelo stroge dogovore o nerazkritju podatkov, zato Kate ne more razkriti preveč o svojih številnih srečanjih s slavnimi. "Nekaj ​​poletij sem delala na jahti, na kateri so v St. Tropezu potekale velike zabave z največjimi zvezdniki. Kim Kardashian in Kanyeja Westa sem spoznala, ko sta bila še na začetku zveze," se spominja. Tam sta bila tudi Leonardo DiCaprio ter Beyonce in Jay Z. "Leonardo DiCaprio je zelo miren, lep človek. Ko so zvezde na krovu, so tudi stražarji bolj sproščeni," pravi. 

Glavna stevardesa je mama za vse na krovu

Pravi, da je bila njena vloga, ko je začela delati kot glavna stevardesa, podobna materinski. "Ste mati ladje, ne samo za goste, ampak tudi za posadko. Razlika je v tem, da mame ljubijo svoje otroke. Včasih so člani posadke podobni otrokom - ne najdejo spodnjega perila in zlikati jim je potrebno oblačila. Vsak ima svoje želje, veliko je različnih značajev in hrepenenj, ne glede na to, ali ste gost ali član posadke." 

Profimedia

"Prav tako ste v tej vlogi odgovorni za vzdrževanje notranjosti jahte - pazite, da nihče ne opraska lesa ali umaže svilene preproge. Vaše delo, ki je včasih povsem nemogoče, je, da poskrbite, da jahte nihče ne poškoduje. Plača je sicer fantastična. Tedenska plača uslužbenca mega jahte je skoraj 270 tisoč evrov. Napitnine so velike, gostje pustijo približno 20 odstotkov, kar se nato razdeli vsem članom posadke. Tedenska napitnina je najmanj 4000 evrov," pripoveduje. Zaradi življenja na jahti dodatnih stroškov zaposleni nimajo, saj jim ni potrebno plačevati najemnin, posojil in komunalnih storitev. Včasih bogati peljejo svoje osebje na večerjo. Nekoč je bogat Nizozemec obiskoval klube in vztrajal, da morajo z njimi tudi člani posadke. "Včasih ti gredo tudi vsi na živce, sploh če zelo dolgo živiš na tako malem prostoru. Če se kdo razjezi, je to kuhar. Običajno so zelo temperamentni, veljajo tudi za malce neumne," je neposredna Kate, ki je s svojo kariero med valovi zaključila in zdaj uživa v sproščenem življenju na sončni Floridi. Denarja je zaslužila več kot dovolj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta