Zvok erotike, brez vizualnega: Ali lahko to človeka resnično vzburi?

Gregor Grosman Gregor Grosman
07.11.2019 14:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na spletu se pojavlja vse več platform, ki so se osredotočile na erotiko za nežnejši spol. A ne vključuje golote, saj gre zgolj za avdioposnetke z žgečkljivo vsebino. Seks pod tušem, zapri oči, polnočni prigrizek, telesni pregled, oprosti, nocoj ne morem priti, ali očka je doma, to je le nekaj naslovov avdioerotike, ki jo lahko denimo poslušate na spletnem portalu Quinn. Pri tem pa vsebina ni v celoti namenjena ženskam, saj lahko pri določenih posnetkih prisluhnete tudi ženskim šepetanjem. Plačljiva storitev je denimo Dipsea, ki je kot aplikacija na voljo od decembra lani, v manj kot letu dni pa si jo je naložilo preko 300.000 uporabnic. Posnetek zgodbe o ženski, ki je v stanovanje prvič povabila moškega, je bil poslušan več kot 70-tisočkrat. 

Žaljivi mokri poljubi

Novinarka Poppy Noor, ki je za The Guardian preizkusila učinek avdioerotike, opisuje, da se je morala povsem potopiti v dogajanje. "Moraš se postaviti v vlogo ali pa si predstavljati, da se opisano dogaja drugim. Posnetek je pustil močnejši vtis kot večina pornografije. Ob tem ženske doživljamo varna in srečna spolna srečanja, nismo manipulirane, dominirane ali prisiljene," opisuje Noorova.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta