Jabolčni kis je eliksir za lase, priprava domačega preparata z njim pa zelo enostavna

S. B.
20.02.2020 06:06

Pripravite si lasno vodico iz bio jabolčnega kisa, ki bo vašim lasem čudežno povrnila lesk in elastičnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Jabolčni kis je vse bolj priljubljena terapija za nego las in lasišča. Tisti, ki ste vešči priprave domačih kozmetičnih preparatov, njegove blagodejne učinkovine gotovo že poznate. Lepotne blogerke, ki prisegajo na naravno, dodajajo kis v lasne vodice, v naravne šampone in maske, saj uravnava PH vrednost lasišča oziroma las. Lahko bi rekli, da je najbolj preprosta in praktična prav lasna vodica iz naravnega jabolčnega kisa. Preden pa se zanjo odločite, mora biti vaše lasišče zdravo.

So vaši lasje zgubili sijaj? Poslusite z lasno vodico iz jabolčnega kisa. 
Profimedia

Priporočljivo se je držati naslednjih navodil:

1. Priskrbite si nepasteriziran in nefiltriran bio jabolčni kis, ki ga boste mešali z vodo, tako da vsakemu decilitru vode dodajte jušno žlico izbranega kisa. Najbolje, da mešanico pripravite v stari steklenički od balzama ali šampona.
2. Umijte lase s svojim običajnim šamponom in sperite, nato pa lasišče in lase navlažite s pripravljeno vodico iz jabolčnega kisa. Vsakič si pripravite svežo mešanico kisa in vode. 
3. Pripravek porazdelite po glavi, tako da ga začnete vtirati pri lasišču in se pomikate proti konicam las. Pustite delovati deset minut, nato sperite.
4. Če imate zelo suhe lase, je priporočljivo kislo vodico uporabiti enkrat tedensko. Ko jo sperete, pa na lase nanesite še balzam.
5. Če ste si pred kratkim pobarvali lase, z jabolčnim kisom počakajte nekaj tednov. 
6. Ker se lasje med seboj razlikujejo, bodite previdni. Če boste po nekajkratni uporabi opazili, da lasje postajajo preveč suhi, za nekaj časa prenehajte z uporabo kisa. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta