(FOTO) Prezrti biser: Najlepše evropsko mesto, ki ga skoraj nihče ne obiskuje, navduši s cenami, lepoto in prijaznostjo

D.Ži
25.07.2024 11:01

Kako je mogoče, da ga popotniki večinoma spregledajo? To čudovito mesto ima kar 12 rek, 21 otokov in več kot 300 mostov, zaradi prijetne klime in prijaznih cen pa je eno izmed najboljših za življenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wroclaw navduši z barvami in prijetnim mestnim ritmom. 
Profimedia

Potovanja s priljubljenim potopiscem Robertom Dacešinom so vedno slikovita, polna koristnih informacij in zabavnih doživetij, tokrat se je odločil svoje spletne sledilce popeljati v, kot pravi, "najlepše evropsko mesto, ki ga nihče ne obiskuje".

Skrbno negovani stari mestni trg krasi cvetje. 
Profimedia

"Čeprav sem obiskal veliko evropskih mest, je to zagotovo eno najlepših," pravi Robert o po krivici spregledanem Wroclawu, tretjem največjem poljskem mestu, ki ga radar turistov pogosto ne zazna. 

Obisk stare tržnice je posebno doživetje.  
Profimedia

Najlepše presenečenje

"Če radi potujete, predvidevam, da imate določene potovalne destinacije, ki so na vrhu vašega seznama. Če mene vprašate, so destinacije, kjer še nisem bil, a bi jih rad obiskal, Peru, Filipini in Južni Afrika, pa še kakšne druge destinacije, a najbolj mi je všeč, ko brez posebnega načrta po spletu okoliščin pristanem v nekem kraju, o katerem ne vem veliko in se kasneje izkaže kot eden najlepših, kar jih je mogoče videti," pravi izkušeni popotnik. 

Mnogi obiskovalci ne morejo verjeti, da niso tega veličastnega mesta odkrili že prej.  
Profimedia

"Točno to se mi je zgodilo v Wroclawu, tretjem največjem mestu na Poljskem. Čeprav sem že med študijem v Bratislavi od nekaterih prijateljev slišal, kako lepo je mesto, ga boste zares videli šele, ko boste prišli sem. Ljudje, če iščete ne tako znano, a neverjetno destinacijo, s čudovito arhitekturo, ugodnimi cenami, dobro hrano in kopico stvari za videti, je ta kraj res popoln," razkrije Robert, ki je v svojem videu zbral nekaj najlepših utrinkov mesta.

Wroclaw ima kar 12 rek, 21 otokov in več kot 300 mostov, zaradi prijetne klime in prijaznih cen pa je eno izmed najboljših mest za življenje na Poljskem, če ne celo širše. Staro mestno jedro je eno najlepših v Evropi, Robert pa nas popelje od čudovite mestne hiše z nenavadno uro, pa do katedrale, s katere se odpira čudovit razgled na mesto, piše PunKufer.

Mesto je pravi posladek za ljubitelje starodobne arhitekture.   
Profimedia

Ob sprehodu po mestu lahko opazite tudi na stotine zanimivih "domačinov" – skulptur palčkov, ki spominjajo na neke pretekle čase.

Wroclaw je mesto za kreativce in estete.  
Profimedia

"Škratje so nas nasmejali v tistih težkih časih in to je bila glavna ideja: prikazati absurdnost situacije in spodbuditi ljudi, naj se nehajo bati," je za BBC povedal poljski novinar Arkadiusz Forster v zgodnjih 2000-ih.

Škratje so zgodba, ki se je skozi leta razrasla po vsem mestu.  
Profimedia

Škratovska zgodba se je začela s spomenikom Oranžni alternativi, poljskemu protikomunističnemu gibanju, ki se je začelo v osemdesetih letih.

Čudovit botanični vrt.  
Profimedia

Eden od krajev, ki jih morate obiskati, je mestna tržnica, kjer lahko začutite duh mesta, pa tudi poskusite lokalne specialitete – in se celo naučite nekaj poljščine, piše portal PunKufer. 

Škratje. Povsod sami škratje.  
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta