(FOTO) Hrvaški Karibi: Ste pri naših sosedih že odkrili pravljične plaže, o katerih govori ves svet?

D.Ži
05.07.2024 12:27

V iskanju mehke mivke in turkiznega morja vam ni treba prav daleč, saj tudi hrvaška obala skriva veliko biserov, ki jih turisti z vseh koncev vse pogosteje odkrivajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sakarun je tako lep, da plaži nekateri pravijo kar "hrvaški Karibi".  
Profimedia

Udoben ležalnik, dobro branje, prijetna družba in žogica za picigin. Kakorkoli si že predstavljate popolne poletne počitnice, še boljše bodo, če bodo vaša stopala potopljena v droben, topel pesek. V iskanju peska vam ni treba daleč, saj tudi Hrvaška ponuja – po mnenju svetovnih strokovnjakov za peščene plaže – nekaj najlepših plaž na svetu. Katere so v špici?

Rajska plaža

Lopar, najsevernejše mesto na otoku Rab, se promovira kot "peščeni raj" in ne brez razloga. S popolnoma drugačno kamninsko sestavo kot preostali del otoka se ta polotok ponaša z več kot 20 peščenimi zalivi, kjer lahko vsak najde svoj košček raja, bolj ali manj skrit. Največ turistov pa svoj košček poletja najde na največji, Rajski plaži. Dolga je kilometer in pol, gleda na Velebit in je kot nalašč za družine z majhnimi otroki in za starejše.

Lopar na Rabu je pravi peščeni raj.
Profimedia

Ima vse, kar potrebujete, od stranišč in kabin za preoblačenje, restavracij, kavarn in trgovin, do vseh predstavljivih in nepredstavljivih rekvizitov za zabavo na vodi. CNN jo je uvrstil na seznam stotih najlepših plaž na svetu. Za uživanje na njej ni treba biti odličen plavalec, saj boste dolgo čofotali v plitvini, preden boste izgubili tla pod nogami. Posebno doživetje je hoditi po vsej dolžini zvečer, ko je prazna in je Velebit rožnato ožarjen. Poskusite, počutili se boste kot v filmu, svetuje hrvaški portal PunKufer.

Lopar. Za uživanje na tej plaži ni treba biti odličen plavalec, saj boste dolgo čofotali v plitvini. 
Profimedia

Sakarun

Plaža Sakarun na Dugem otoku se nahaja na severozahodnem delu odprtega otoka in je ena izmed najbolj znanih plaž zadrskega arhipelaga. Plitvo turkizno morje in bel pesek navdušujeta tako tiste, ki se ji približajo po kopnem skozi sredozemski gozd in makijo, kot tiste, ki priplujejo po morju. Sakarun se zdi kot skrivnost, ki se razkrije samo vam. Zaradi plitvega in toplega morja je raj za otroke, pa tudi njihove starše, ki se lahko v miru sprostijo v kavarnah, ki se nahajajo na vsakem koncu zaliva, lahko pa tudi najamete ležalnike in senčnike, če jih nimate.

Sakarun. Zaradi plitvega in toplega morja je plaža pravi raj za otroke. 
Profimedia

Do Sakaruna ali Saharuna, kot ga tudi imenujejo, se lahko pripeljete s turističnim vlakcem iz Božave, če pa vas kopanje na peščeni plaži ne navdušuje, vas bo razveselil bosonogi sprehod ob sončnem zahodu. Drobni beli pesek, čisto morje in izjemna lepota Sakarun redno postavljajo na visoka mesta na svetovnih lestvicah najlepših plaž, dodaja PunKufer. 

Kraljičina plaža

Najdaljša peščena plaža na Hrvaškem se nahaja v Ninu, v njeni lepoti pa naj bi uživala hrvaška kraljica Jelena. Ninske peščene plaže so dolge osem kilometrov, Kraljičina pa je najdaljša. Kar trije kilometri drobnega peska z Velebitom v ozadju so stoletja pozneje razveselili novinarje Travel Channela, ki so jo razglasili za eno najlepših plaž na svetu. Znana je tudi po zdravilnem blatu.

Najdaljša peščena plaža na Hrvaškem se nahaja v Ninu.  
Profimedia

Kraljičina plaža je v sezoni polna turističnih zanimivosti, seveda pa na njej uživajo predvsem najmlajši, zato so vedra in lopatice nepogrešljiv pripomoček, pa tudi kape in klobuki, saj na plaži ni sence. Terase kavarn in hladni koktajli dobro nadomestijo to pomanjkljivost, še piše PunKufer.

Kraljičina plaža je v sezoni polna turističnih zanimivosti. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta