Kuhinjski pult ni vedno dobra izbira: 6 resnic o spolnosti, ki se jih ženske naučijo v svojih tridesetih

D.Ži
31.05.2024 11:36

Strokovnjaki se strinjajo, da je spolno življenje lahko dobro tudi v dvajsetih, v tridesetih pa postane vrhunsko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubezen je najboljša začimba za vroče dogajanje med rjuhami.  
Profimedia

Znana je trditev, da v seksu najbolj uživajo ženske v tridesetih. In medtem ko se nekateri s to izjavo strinjajo, drugi menijo, da ustvarja velik pritisk, saj gre za povsem individualno zadevo.

Misel o vrhuncu ženske spolnosti v tridesetih pravzaprav sloni na sprejemanju sebe, svojega telesa in osredotočenosti na lastne želje in potrebe, ne pa na ugajanju partnerju, kot je to običajno v dvajsetih. No, tudi seks v dvajsetih je lahko odličen, a takrat se fizično in čustveno še nismo spoznali do te mere, da bi lahko pridobljene izkušnje uporabili v postelji. Šele ko to življenjsko obdobje dosežemo, lahko govorimo o strasti v polnem pomenu besede, piše hrvaški portal Zadovoljna.  

Kaj se ženske o seksu naučijo v svojih tridesetih? 

1. Točno vem, kaj hočem

Medtem ko ženske v svojih dvajsetih šele razvijajo svojo spolno inteligenco, v svojih tridesetih točno vedo, kaj hočejo. Samske tridesetletnice lahko poučene iz izkušenj sklepajo, kaj partner pričakuje od njih, in se odzovejo, če jim tak odnos ni všeč.

Ženske v 30-ih dobro vedo, kaj hočejo.  
Profimedia

2. Ljubezen in seks sta najboljša kombinacija

Strokovnjaki se strinjajo, da je seks lahko odličen za naše zdravje, ne glede na to, ali se mu predajamo v partnerskem odnosu ali pa gre le za priložnostno avanturo. Pri tridesetih se naučimo, da lahko empatija, skrb za druge, in ljubezen do sebe začinijo igre med rjuhami.

3. Samozavest je najbolj seksi

Najboljši seks je tisti, v katerem sta zadovoljni obe strani. V dvajsetih veliko žensk skriva svoj trebušček, celulit in strije, ko vstopijo v trideseta, pa to pogosto postane nepomembno. Takrat ženska spozna in sprejme svoje telo, poka od samozavesti in tako gradi svojo zapeljivost.

4. Udobje nad vsem

Avtomobili, kuhinjski pulti, stopnišča in drugi kraji so v filmih videti tako privlačni. Ženske pa pri tridesetih spoznajo, da je najboljši udoben seks, zato je postelja največkrat njihova prva izbira.

Ženske pri tridesetih spoznajo, da je najboljši udoben seks. 
Profimedia

5. Najprej morate postaviti meje

Eksperimentiranje je eno, stopiti iz cone udobja pa čisto nekaj drugega. Pri svojih tridesetih ženska točno ve, kakšne so njene meje. Zna jih jasno opredeliti in partnerju razložiti, na kaj je pripravljena in kaj sploh ne pride v poštev.

6. Podrobnosti o spolnem življenju niso za vsaka ušesa

Ženske pri dvajsetih vse delijo s prijateljicami, pri tridesetih pa se naučijo, da je pikantne podrobnosti najbolje obdržati zase, še piše Zadovoljna.hr. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta