To je spolni položaj, ki gre ženskam najbolj na živce. Presenečeni?

D.Ži
09.02.2023 10:27

Medtem ko ga moški preprosto obožujejo, pa se ženske zaradi odsotnosti očesnega stika in dotikov med njim dolgočasijo. A ne vse.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ni skrivnost, da imajo ženske in moški različna mnenja o spolnih položajih in s tem povezane različne preference. To je znova potrdila raziskava o spolnem zadovoljstvu, v kateri je sodelovalo 1111 žensk različnih starosti. Eno od vprašanj v anketi je bilo o najslabšem spolnem položaju.

Izkazalo se je, da je ženskam najmanj ljuba poza, ki je moškim zelo všeč - obratna kavbojka.

Za tem imenom se skriva položaj, v katerem moški leži na hrbtu, ženska pa sedi ali čepi na njem tako, da mu kaže hrbet. V raziskavi moške revije Men's Health so moški vzvratno kavbojko navedli kot položaj, ki si ga s partnerko želijo izvajati največkrat.

In zakaj ženskam ni privlačen? Po priznanju sodelujočih v anketi se jim zdi ta poza precej dolgočasna in monotona. Manjka jim pogled proti partnerju, ki prinaša bolj intimno vzdušje.

Z obračanjem hrbta se ženske oddaljijo od partnerja, ki zaradi razdalje in ležečega položaja le stežka poskrbi za ročno stimulacijo njihovih erogenih con. Priznale so tudi, da zaradi vseh omenjenih dejavnikov v tej pozi težko dosežejo orgazem in jo zato manjkrat izvajajo.

Profimedia

Seveda niso vse ženske enakega mnenja in nekatere uživajo v tej pozi, nekatere navajajo, da prav v tem položaju najbolj uživajo, saj se lahko zaradi odsotnosti očesnega stika lažje sprostijo. 

"V obratni kavbojki se počutim močno. Fant leži na hrbtu, jaz pa sedim na njem s hrbtom obrnjena proti njegovemu obrazu. Vedno se pritožuje, da ne vidi mojega obraza, medtem ko jaz uživam. Seveda mu bom privoščila tudi kaj drugega, a šele v drugem krogu," je dejala ena od vprašanih, piše hrvaški Dnevnik. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta