Od varanja do intimnosti med nosečnostjo: To je 5 vprašanj o spolnosti, ki so ljudi v letu 2023 najbolj zanimala

D.Ži
05.01.2024 10:23

Zdravo intimno življenje je pomembno za vsakogar, a žal se o odnosih in intimnostih pogosto pogovarjamo premalo. Spletnemu brskalniku pa zaupamo marsikaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ker se o intimnostih neradi pogovarjamo, svoje dileme raje zaupamo Googlu, ki pa naša vprašanja skrbno beleži. 
Profimedia

Tema o ljubezni in seksu je neskončna, a marsikdo o spolnosti in odnosih ne želi govoriti z nikomer – niti z najbližjimi. Ko iščemo odgovore na nekaj zelo intimnega, je Google pogosto naš najboljši prijatelj, saj, kot pravijo nekateri, nikoli ne obsoja.

Seveda pa vsaka vtipkana črka ostane zabeležena v neskončnih in skrivnostnih prostranstvih interneta, Google vse skrbno beleži, sešteva in odšteva. Da bi širša javnost imela boljši pregled nad tem, kar nas na splošno zanima, najbolj priljubljen spletni brskalnik v začetku leta objavi iskalne pojme, ki so jih ljudje največkrat iskali, in vprašanja, ki so jih postavljali v zadnjem letu. Kar nekaj vprašanj se nanaša tudi na intimnosti. Med njimi so tudi sledeča. 

1. Kakšen je položaj "sex bump"?

Gre za spolni položaj, podoben popularnemu pasjemu položaju, le da tokrat ženska leži na trebuhu, z blazino pod boki, moški pa je za njo.

2. Ali lahko seksam med nosečnostjo?

Če ste prepričani, da vaša nosečnost poteka v redu, se lahko sprostite in brez strahu v spolnosti uživate kot pred nosečnostjo.

3. Kaj je spolna pozitivnost?

To je eden najbolj priljubljenih izrazov v zadnjih letih, nanaša pa se na odkrita stališča o seksu, spolnosti, spolni inteligenci in samozavesti, ko neobremenjeno govorimo o seksu ter o spodbujanju zdravega spolnega vedenja.

4. Na koliko zmenkov naj greva, preden imava prvi spolni odnos?

To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko žensk – kar kaže na to, da še vedno živimo v patriarhalni družbi. Vprašanje je preveč subjektivno, da bi lahko nedvoumno odgovorili nanj. Pomembno je, da vsak počne, kar hoče, ob upoštevanju, da je varen seks najboljši seks.

Kdaj bosta prvič spala skupaj, je prepuščeno vama. A počnita to varno.  
Profimedia

5. Koliko kalorij pokurim med spolnim odnosom?

Skrivnost učinkovite porabe kalorij je v vročem, strastnem seksu. Po mnenju seksologov se v pol ure seksa pokuri okoli 150 kalorij, med bolj divjim pa do 350 kalorij, kar ustreza porabi kalorij v pol ure zmernega teka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta