Sita pocukranih srčkov in kičastih daril? Preživita valentinovo malo drugače

Bonbon Bonbon
14.02.2024 07:54

Bi se radi izogonili klišejskim darilom in obredom? Imamo nekaj izvirnih idej, ob katerih zaradi pocukranosti ne boste v zadregi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupna kopel je lahko nepozabno darilo za oba.
Profimedia

Ko se zdi, da ves svet diši po vrtnicah in da ni več materiala, iz katerega ne bi bilo mogoče izdelati srčkov, in da je kič ponovno prekosil samega sebe, je zadnji trenutek, da se spomnimo bistva valentinovega. Zelo poenostavljeno gre za to, da ljudem, ki jih imamo radi, povemo točno to: "Rad te imam!" Sploh ni nujno, da je to življenjski sopotnik, čeprav nanj ni dobro pozabiti, ampak so to tudi otroci, starši, nečaki, prijatelji ... Če smo že dobili ta praznik, ga lahko izkoristimo za oživljanje pristnih vezi. Tudi če smo sami, lahko povsem normalno praznujemo, ne da bi nam trgovci vsilili občutek samote.

Slavje ljubezni za vso družino

Nekdaj je pri pripravi kosila sodelovala vsa družina. Verjetno smo pri današnjem tempu že pozabili, koliko smeha in veselja lahko povzroči skupinsko ustvarjanje. Če bomo pripravili kepo rdečega testa (barve dobimo že skoraj povsod), bo s pridnim sodelovanjem družine vsak piškot unikaten. Ali pa pripravimo rdeč krompirjev pire, tako da ga obarvamo s sokom rdeče pese ali z barvilom za hrano. Presenečenje je zagotovljeno. Najstniki verjetno ne bodo želeli oblikovati piškotov, zagotovo pa imajo neizpolnjene želje, za katere se jim zdi vredno potruditi in nekaj časa prenašati starše. Če po stanovanju skrijemo kartončke s ključnimi besedami, ki vodijo najprej do drugih kartončkov, nato pa do rešitve ali darila, lahko pričakujemo tudi sodelovanje večjih otrok ali odraslih. Radovednost je močan motivator. Morda bodo družinski člani veseli, če dobijo "jokerja" za redno tedensko pospravljanje stanovanja, pranje avtomobila, nočni izhod v diskoteko. Lahko skupaj pripravite več kuponov in nato izvedete žrebanje, listki naj se razlikujejo po barvah, tako da ne izvleče vsak svojih želja.

Pripravita valentinovo večerjo skupaj in se zabavajta.
Profimedia

Da se dobro vrača z dobrim, je sicer obrabljen rek, a še vedno drži. Če storimo kaj dobrega, dobimo v zameno vsaj notranje zadovoljstvo. Možnosti je nič koliko. Obiščimo sorodnika ali prijatelja, ki je na ta dan sam, seveda pri tem pazimo, da mu ne molimo svoje sreče naravnost pod nos. Lahko obiščemo otroke v bolnišnici in jim podarimo majhna presenečenja, tudi v domu za starostnike vas bodo veseli. Ena od možnosti je tudi zavetišče za živali - pa kaj potem, če bodo otroci nato še dva meseca fantazirali o psu.

Kako se lotiti kupovanja pravega darila

Seveda je darilo za vsakogar dobrodošlo. A izbira je nadvse pomembna. Za tiste bolj negotove je vrtnica ali bonboniera sicer še vedno prava izbira, a točk za izvirnost pri takih darilih verjetno ne bo. Kako se lotiti kupovanja pravega darila? Pravzaprav je zadeva zelo enostavna. Zagotovo obstaja stvar, ki je on/ona ne mara preveč, nasprotnemu spolu pa se zdi čudovita. Če on ni pretirano navdušen nad gledališčem in mora ona vsakič, ko si želi ogledati kakšno predstavo, poiskati prijateljico, ki ima takrat čas, je valentinovo pravi trenutek, da ji pokaže, da se je pripravljen "žrtvovati". Vstopnica za ogled kakšne predstave (prijateljice bodo najbolje vedele katere) je torej prava izbira. Seveda velja tudi nasprotno. Njej se zdijo hokejske tekme čista mučilnica v mrazu, on pa je navdušen nad grobjani, ki se podijo po ledu. Odgovor, kaj kupiti, je na dlani. Seveda je pomembno, da se tudi v trenutku izvedbe vzdržimo komentarjev v stilu "Poglej, kako neumni so na odru/ledu!"

Tudi preprost sprehod po gozdu je lahko čaroben.
Profimedia

Zelo učinkovito darilo je tudi podoben kupon kot v družinskem primeru. Na primer: ona dobro ve, da mu ni všeč, če ponočuje s prijateljicami, zelo verjetno jo to moti. Podarite ji večer s prijateljicami! In seveda še nasprotna različica: ona naj njemu dovoli nekaj, kar ji sicer para živce. Treba je le nekaj minut, da ročno ali na računalniku oblikujemo ličen kuponček.

Nekateri pari se pri kupovanju daril raje odločijo za dogovor o ignoriranju praznika ali pa o darilu. Tudi v takšnih primerih kakšno majhno dodatno presenečenje nikakor ne bo odveč. Kajti še največji valentinovski skeptiki se bodo pozornosti razveselili. Učinek lahko dosežemo, če na razna mesta po stanovanju nalepimo listke s šaljivimi sporočili. Zadeva nas nič ne stane, učinek pa je zagotovljen.

Za bolj romantične duše so vedno pri roki preverjene ideje. Dišeča kopel s šampanjcem in jagodami, ki jo lahko obogatimo s cvetnimi listi vrtnic. Te lahko po dokaj ugodni ceni kupimo v cvetličarni, če povprašamo po poškodovanih ali kakih drugih vrtnicah, ki ne ustrezajo zahtevanim standardom.

Za konec pa še to: nič ni hujšega kot sebično darilo. Ne kupujte ženski neverjetno erotičnega perila, če veste, da jo njenih nekaj dodatnih kilogramov zelo moti, ne kupujte vstopnic za koncerte, ki so všeč samo vam, ali čokolade, ki jo imate radi samo vi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta