Skrivnost se razblinja: Priznani zdravnik povedal, kako resen poseg je najverjetneje prestala princesa Kate

D.Ži
30.01.2024 10:33

Ker britanski dvor o zdravstvenem stanju žene princa Williama molči, se pojavlja vse več ugibanj o tem, zakaj je dva tedna preživela na zasebni kliniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Je princesa prestala odstranitev maternice? 
Profimedia

Ne gre pričakovati, da bi palača kadarkoli v bližnji prihodnosti razkrila, kaj je bil razlog operacije, ki jo je minuli teden v strogi tajnosti prestala princesa Kate, znano pa je, da je žena bodočega britanskega kralja že v domači oskrbi. Kate, ki je 16. januarja prestala abdominalno operacijo, je v ponedeljek zapustila zasebno bolnišnico London Clinic in se vrnila na svoj dom v Windsorju, kjer bo nadaljevala okrevanje, ki bojda dobro napreduje. 

Vzroki za njeno operacijo niso znani. V Kensingtonski palači so potrdili le, da ne gre za rakavo obolenje in da je bil poseg načrtovan vnaprej. Da bi soprogi stal ob strani, obenem pa skrbel za njune tri otroke, je svoje v kratkem predvidene javne obveznosti preložil tudi William.

Princ William svoji ženi že ves čas trdno stoji ob strani. 
Profimedia

Iz zasebne londonske bolnišnice so jo odpeljali zelo diskretno, brez medijskega termina ali prisotnosti fotografov. V objavi na družbenih omrežjih so se z britanskega dvora zahvalili osebju, zlasti zdravniškim sestram za skrb. Klinika, kot piše v njeni spletni predstavitvi, sodeluje s številnimi mednarodno cenjenimi specialisti za zdravljenje kompleksnih bolezni, kot so rak, bolezni rodil, uroloških težav in težav s kostmi, veliko pozornosti posvečajo tudi vedno bolj aktualni robotski kirurgiji. 

Princesa naj bi se k opravljanju dolžnosti vrnila šele po veliki noči. 
Profimedia

Skrivnostnost, ki obdaja poseg, ki ga je prestala princesa, sproža v javnosti številna ugibanja. Slavni televizijski voditelj Piers Morgan se je o morebitni princesini diagnozi pogovarjal z zdravnikom dr. Marcom Sieglom. Ta meni, da je princesa najverjetneje prestala histerektomijo, odstranitev maternice in materničnega vratu. "V petih letih je trikrat rodila. To je veliko," meni zdravnik. Pojavile so se tudi govorice o zunajmaternični nosečnosti. Odgovorov ni, Britanci pa so pomirjeni vsaj s tem, da je z njihovo bodočo kraljico vse v redu.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta