(VIDEO) Ne gre za naključje: Vrt, na katerem je princesa Kate povedala, da ima raka, skriva zelo poseben pomen

D.Ži
26.03.2024 09:48

Besede, ki so pretresle svet. Da bi vsem, ki trenutno bijejo težke zdravstvene bitke, vlila pogum, je žena britanskega prestolonaslednika izbrala prav posebno lokacijo. In cvetje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princesa Catherine je za simbol upanja in nove pomladi izbrala narcise. 
Profimedia

Novica, da priljubljena britanska princesa Kate boleha za rakom, je šokirala svetovno javnost, video, s katerim je to sporočila, pa se je dotaknil vseh, ki so ga videli. 

Ganljiv govor, v katerem je sporočila, da so ji diagnosticirali hudo bolezen, je posnela v Windsorskih vrtovih, po poročanju The Mirror pa te lokacije ni izbrala po naključju. V ozadju namreč opazimo narcise, rože, ki so znane po svoji simboliki pomladi in novih začetkov, zato so postale tudi simbol upanja za bolnike z rakom.

Po poročanju tujih medijev je Kate sama izbrala čas in kraj snemanja videa, narcise pa so njeno tiho sporočilo podpore vsem, ki tako kot ona bijejo težke zdravstvene bitke. 

Princesa je svoj čustveni govor napisala sama, njen prijatelj pa je razkril ozadje.

"V resnici ni šlo za dramo zadnjih nekaj tednov, čeprav so vsi bili zelo vznemirjeni. Čutila je, da mora to storiti zaradi tega, kar je. Gre za zavedanje, da je javna osebnost in ima širšo odgovornost zaradi svojega naziva," je prijatelj povedal za Sunday Times.

"Vse to je bila ona, napisala je vsako besedo, zelo hitro je sestavila besedilo," je dodal.

V videu je princesa pojasnila, da je v zgodnji fazi zdravljenja in da so njeno hudo bolezen odkrili s preiskavami. Povedala je, da je bila njena diagnoza velik šok in da je za njo in družino nekaj neverjetno težkih mesecev, skušala pa je tudi pomiriti javnost.

Princesa zagotavlja, da trenutno počnejo vse, da bi čim prej okrevala. 
Profimedia

''Z Williamom sva naredila vse, kar je bilo v najini moči, da bi predelala celotno situacijo in čim več rešila znotraj družine. Potrebovala sva čas, da sva Georgeu, Charlotte in Louisu vse razložila na njim primeren način in jim zagotovila, da bom v redu. Moja družina je potrebovala nekaj časa, prostora in zasebnosti,'' pravi Kate v videu.

Poudarila je, da je imela ves ta čas veliko podporo družine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta