Kaj so želeli razkriti? Tri zaposlene na kliniki, kjer se je zdravila Kate, suspendirali, ker so želeli videti kartoteko

D.Ži
21.03.2024 10:21

Ostre sankcije na prestižni kliniki, kjer je v času, ko je prestolonaslednikova žena okrevala po skrivnostni operaciji, očitno prišlo do poskusa kršitve varstva osebnih podatkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princesa Kate naj bi se k opravljanju dolžnosti vrnila po velikonočnih praznikih, javnost pa medtem ugiba, kaj je pravzaprav narobe z njo. 
Profimedia

Tri zaposlene na londonski kliniki, kjer je bila operirana valižanska princesa, preiskujejo zaradi domnevnega poskusa dostopa do njene zasebne zdravstvene kartoteke, poroča Daily Mail. Tabloid piše, da so zaposleni trenutno suspendirani z dela.

Kate in William
Profimedia

Domnevajo, da je bila Kate obveščena o morebitni kršitvi varovanja podatkov, preiskava pa še ni pokazala, da bi bili ogroženi tudi podatki kralja Karla, ki se je v istem obdobju zdravil na isti kliniki. Daily Mail piše, da bi lahko bila v vse skupaj vpletena tudi policija, čeprav to še ni potrjeno. Podrobnosti o zaposlenih na kliniki niso želeli razkriti.

Princesino zdravstveno stanje in škandal na kliniki sta trenutno glavni temi britanskih medijev. 
Profimedia

Preiskavo so sprožili zaradi trditev, da je bila zaupnost podatkov kršena v času, ko je Kate bila v bolnišnični oskrbi po skrivnostnem abdominalnem posegu.

Prestižna kilnika se je znašla sredi zelo neuglednega škandala.
Profimedia

"Vsi na kliniki se zelo zavedamo naših osebnih, poklicnih, etičnih in zakonskih dolžnosti glede zaupnosti. Izjemno smo ponosni na skrb in diskretnost, ki ju poskušamo zagotavljati vsem našim pacientom, ki nam vsakodnevno zaupajo. Vsako kršitev sistema bomo obravnavali z vsemi ustreznimi preiskovalnimi, regulativnimi in disciplinskimi koraki. V naši bolnišnici ni mesta za tiste, ki namerno izdajo zaupanje pacientov ali kolegov," je dejal direktor Al Russell.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta