Hladna juha iz paprike

Bonbon Bonbon
07.06.2021 07:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Sestavine: 4 rumene paprike, 1 čebula, 1 manjši por, 40 dag paradižnika, 5 dag masla, 0,75 l kokošje juhe, 2 žlički paradižnikove mezge, 3 ščepce soli, 1 ščepec mletega popra, 1 ščepec sladkorja, žlica sladke rdeče mlete paprike 

Paprike temeljito operemo, očistimo (odstranimo semena) in narežemo na manjše kocke. Čebulo olupimo in narežemo na drobne koščke. Paradižnike dobro operemo, odrežemo zelene dele, nato pa jih narežemo na drobne koščke. Na kuhalnik pristavimo večjo kozico, v kateri stopimo maslo. Dodamo pripravljeno zelenjavo, ki jo med občasnim mešanjem približno sedem minut rahlo dušimo, nato pa vmešamo mleto papriko. Sestavine pražimo še kakšno minuto, nato pa zalijemo s kokošjo juho. Dodamo še paradižnikovo mezgo in sladkor ter po okusu začinimo s poprom in soljo. Na zmernem ognju juho kuhamo približno 30 minut, da tekočina nekoliko povre. Ko je juha kuhana, jo pretlačimo skozi gosto cedilo. Lahko si pomagamo tudi s paličnim mešalnikom. Juho ohladimo na sobno temperaturo, nato jo vsaj za pol ure postavimo v hladilnik. Medtem dobro operemo in očistimo por ter steblo narežemo na tanke kolobarje. Ko je juha dovolj ohlajena, jo serviramo v primerne skodelice in potresemo s porovimi kolobarčki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta