55. MOS odprl svoja vrata: Pričakujejo 65 tisoč obiskovalcev

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
13.09.2023 16:00

V ospredju celjskega Mednarodnega sejma obrti in podjetništva (MOS) sta zeleni prehod in digitalizacija

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Rozmari Petek

V Celju se je danes začel Mednarodni sejem obrti in podjetništva (MOS), ki v ospredje pestrega dogajanja postavlja zeleni prehod in digitalizacijo. Predsednica upravnega odbora Celjskega sejma Nina E. Pangerl je poudarila, da se podjetje že 55 let trudijo ohranjati, bogatiti in nadgrajevati sejemsko zgodbo, ki se vsako leto znova prilagaja aktualnim razmeram v obrtništvu, podjetništvu in gospodarstvu.

Sejem MOS uspešno sledi trendom in smernicam svetovnih sejmov, pri tem pa jim pomaga več pomembnih partnerjev, kot je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, ki že od samega začetka vsebinsko oblikuje program za obrtnike in podjetnike, izpostavlja pomembna vprašanja in promovira obrtniške poklice na sejmu, kjer letos pričakujejo 65 tisoč obiskovalcev. Predstavlja se več kot 600 razstavljavcev in 1000 blagovnih znamk. MOS bo odprt do nedelje, 17. septembra. Do nedelje vsak dan do 18. ure, v nedeljo pa do 17. ure.

Hrbtenica slovenskega gospodarstva

Da so bili ravno obrtniki pred 55 leti pobudniki prvega sejma MOS, je opozoril predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Blaž Cvar in dejal, da so kljub poplavam iz začetka prejšnjega meseca, uspeli ohraniti zastavljene vsebine na sejmu, hkrati pa se zahvaljujejo za ukrepe s strani države, ki so k temu pripomogli. Kot je še poudaril Cvar, malo gospodarstvo predstavlja hrbtenico slovenskega gospodarstva, zato je treba narediti vse, da se ta hrbtenica ne bo zlomila. Letos na Ulici obrti v dvorani L1 predstavljajo enajst obrtnih poklicev in mnogo zanimivega dogajanja.

Za obrtnike, domače mojstre, pa tudi za ostale se na sejmu MOS vedno najde kaj zanimivega.
Rozmari Petek

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, ki je tudi uradno odprl sejemski dogodek, se je zahvalil, da Celjski sejem že 55 let organizira sejem MOS. Izpostavil je, da gre za več kot pol stoletja star sejem z novo perspektivo, kjer se odkrito in iskreno pogovarjamo o izzivih v gospodarstvu. "Po avgustovskih poplavah je najbolj poudaril moč skupnosti in veliko solidarnost Slovencev, ki se vedno pokaže, ko je treba pomagati," je dejal ter pohvalil povezanost na terenu, delovnih sestankih in pri pogovorih z ljudmi. Napovedal je tudi, da ministrstvo pripravlja pomoč za podjetja.

Na sejmu tudi Centralka

"V času sejma se knežje mesto prelevi v pravo sejemsko mesto in vsi dihajo v sožitju z njim," je na pomembnost dogodka za mesto opozoril celjski župan Matija Kovač, hkrati pa poudaril, da v luči digitalizacije tudi na Mestni občini Celje stopajo po poti inovacij: "Letos se kot razstavljavci predstavljamo z univerzalno kartico Centralko, ki v prvi fazi ponuja plačilo parkirnine, nakup vozovnic za mestni promet in izposojo koles."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta