Bodo v Šoštanju zbirali podpise za referendum o sosežigu odpadkov v Tešu?

Rozmari Petek Rozmari Petek
18.12.2019 16:40

Župan Darko Menih naj bi do danes odločil, ali lahko Civilna iniciativa Šoštanj začne zbirati podpise za izvedbo referenduma proti sosežigu odpadkov v Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi šesti blok Termoelektrarne Šoštanj domačinom draži ogrevanje. Po načrtih, danih ob gradnji, naj bi jim ga pocenil.  
Rozmari Petek

Danes bo znano, ali bo Civilna iniciativa Šoštanj lahko začela zbirati podpise za razpis referenduma, ki bo občane spraševal, ali se strinjajo z namero Termoelektrarne Šoštanj, da v blokih 5 in 6 sosežiga odpadke. Pobudo so namreč predlagatelji vložili pred osmimi dnevi, v tem času pa naj bi se župan Darko Menih do nje opredelil. "Če se bo, bomo mi začeli zbirati podpise podpore. Zbrati moramo okoli 250 do 300 overjenih podpisov, da lahko uradno vložimo referendum. V tem primeru računam, da bi referendum lahko izvedli marca prihodnje leto," ocenjuje vodja Civilne iniciative Šoštanj Walter Kolar. "Ravno danes imajo občinsko sejo. Če bodo svetniki, ki so o tem bili obveščeni, vsaj pod točko razno kaj govorili, potem vem, da smo na dobri poti. Če ne bo nihče nič rekel, pa vem, da delajo s figo v žepu," je še pred včerajšnjo sejo dejal Kolar. Svetniki sicer te teme niso načeli. Jih je pa župan glede na to, da je civilna iniciativa o nameri obvestila vse svetnike, obvestil, da bo točka sosežiga odpadkov na dnevnem redu naslednje seje, ko jo bodo tudi ustrezno obravnavali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta