Bojan Kontič ni odstopil

Rozmari Petek Rozmari Petek
14.05.2019 10:17

Velenjčani so se v boju za zelenice organizirali v Civilno iniciativo Ohranimo zeleno mesto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Kontič zaradi zdravstvenih razlogov ni podal odstopne izjave
Igor Napast

Navkljub namigom v nekaterih medijih, da naj bi na današnji redni seji Mestne občine Velenje javno prebrali odstop župana Bojana Kontiča, se to ni zgodilo. Na začetku seje so vnovič ponovili pojasnilo, da je od konca aprila župan odsoten zaradi zdravstvenih razlogov in da je za čas svoje odsotnosti izdal pooblastilo za vodenje občine v vseh zadevah podžupanu Petru Dermolu. Današnjo redno sejo tako vodi Dermol.
Med dosedaj obravnavanimi točkami je največ prahu zbudila točka o zamenjavi nepremičnin. Občina bi namreč rada zelenici, ki se nahajata v Mestni četrti Desni breg, zamenjala za solastniški delež pri objektu pošte. Na tem mestu naj bi potem občina zgradila neprofitna stanovanja, na zelenicah pa bi zasebni investitor zgradil stanovanja za trg. Temu ostro nasprotujejo krajani, ki so se združili v Civilno iniciativo Ohranimo zeleno mesto; zbrali so več kot 300 podpisov podpore. Podžupan Dermol je na opozarjanja svetnikov, ki so to izpostavili, odgovoril, da sta zelenici že iz prostorskega plana iz leta 1993 namenjeni gradnji. "Časa je bilo 30 let, da bi se pritoževali zaradi gradnje," je navrgel, svetnik Mersad Derviševič (SD) pa je civilno iniciativo označil za strankarsko in politično iniciativo.
Med drugim so nekateri svetniki danes prvič slišai, da je integracijska hiša, zaradi katere se je v preteklosti v mestu dvigovalo veliko prahu, prazna. Kot smo v Večeru že poročali, sta se dve sirski družini konec januarja preselili bližje k sorodnikom v Maribor, država pa medtem podjetju VPS svetovanje še vedno plačuje najemnino. Po podatkih, ki jih ima velenjska občina, so s podjetjem ravno marca znova podpisali enoletno najemno pogodbo. Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov je od začetka lanskega leta do konca aprila podjetju VPS izplačal 108.000 evrov najemnin, dejansko pa je v tem objektu 13 oseb (dve družini, ena je prihod v Slovenijo odpovedala) živelo le tri mesece.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta