Bolničarji Rdečega križa Slovenije tudi v Splošni bolnišnici Celje

Gordana Possnig Gordana Possnig
09.11.2020 12:00

V celjski bolnišnici se ob epidemiji Covid 19 dnevno soočajo z velikim kadrovskim primanjkljajem na vseh področjih dela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa prostovoljcev Rdečega križa, ki bo pomagala v celjski bolnišnici
Arhiv Sbc

Glavna medicinska sestra Splošne bolnišnice Celje, mag. Darja Plank je danes zjutraj pred Urgentnim centrom Celje sprejela in pozdravila 15 prostovoljcev, bolničarjev Rdečega križa Slovenije, ki jim bodo v prihodnjih dneh priskočili na pomoč. Prihajajo iz Območnih združenj Rdečega križa celjske regije, in sicer Celja, Slovenskih Konjic, Šmarja pri Jelšah, Šentjurja pri Celju, Velenja in Žalca.

Člane ekip prve pomoči Rdečega križa Slovenije družijo vrednote kot so solidarnost, človekoljubnost, pripravljenost za reševanje vsakega življenja brez diskriminacije in te so jih vodile tudi v odločitvi, da priskočijo na pomoč našim zaposlenim.

"V celjski bolnišnici smo njihove pomoči zelo veseli, saj se dnevno soočamo z velikim kadrovskim primanjkljajem na vseh področjih dela. Po prihodu smo zanje pripravili kratko izobraževanje o uporabi osebne varovalne opreme in drugih postopkih, nato pa jih bomo vključili v delo bolnišnice. Pomagali nam bodo predvsem pri oskrbi oddelkov s covid pacienti, ki jih imamo na številnih lokacijah po bolnišnici," sporočajo iz celjske bolnišnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta