Celje, Velenje: V mesta se vrača življenje

Rozmari Petek Rozmari Petek
22.05.2020 15:38

V Velenju in Celju upajo, da bodo kljub vsemu to poletje nekaj prireditev vendarle izpeljali; v Velenju od ponedeljka spet slikanje s sončnicami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Celju nekaj poletnih dogodkov vendarle bo; glavno vlogo bodo imeli celjski umetniki.
Metka Pirc

Če bi leto 2020 bilo običajno leto, bi Zavod Celeia Celje že imel spisek poletnih prireditev, koncertov, performanskov, ki se bi odvile v sklopu Poletja v Celju, knežjem mestu. "Letos nas je v pripravah na enega od dveh največjih dogodkov v organizaciji Zavoda Celeia Celje ustavila epidemija koronavirusa, po sprostitvah ukrepov Vlade Republike Slovenije pa upamo, da bomo vseeno lahko pripravili prilagojen program poletnega dogajanja v manjšem obsegu," sporočajo iz Zavoda Celeia Celja. Dodajajo, da bodo končno odločitev sprejeli, ko bodo dobili jasna navodila pristojnih institucij. "V prihodnjih dneh bomo energijo usmerili v pripravo programa, ki ga bi lahko izvedli v primeru, da bo organizacija dogodkov dovoljena. Zagotovo pa bodo vsi dogodki pripravljeni v skladu z navodili in priporočili, posebno pozornost pa bomo namenili celjskim umetnikom in ustvarjalcem," dodajajo. "Želimo in upamo, da bomo prilagojeno poletno dogajanje v Celju lahko začeli s Poletno muzejsko nočjo 20. junija," še sporočajo.
Tudi v Velenju bolj smelo gledajo v prihodnje dni. "Za nami so zelo stresni tedni pandemije koronavirusne bolezni, v katerih smo se morali navaditi na čisto drugačen način življenja. Prepovedano je bilo druženje, nič več nismo smeli pripravljati dogodkov in prireditev, zdelo se je, da se je čas nekako ustavil. Upoštevati smo morali tudi številne ukrepe, s katerimi smo omejili širjenje pandemije. Velenjčanke in Velenjčani smo ukrepe upoštevali in sedaj, ko se zaradi dobrega stanja v državi ukrepi Vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje rahljajo, se tudi v Velenje – mesto, ki ima srce –, življenje počasi vrača," napovedujejo v Velenju in sporočajo, da bodo velenjski javni zavodi počasi začeli pripravljati dogodke. Zaenkrat le takšne za do 50 oseb. S prvim junijem svoja vrata ponovno odpira kino. V ponedeljek pa bodo pred mestno hišo, v Sončni park in Velenjsko plažo ponovno postavili tri srca iz sončnic, ob katerih so se občani tako radi fotografirali. "Imamo tudi novo podobo, ki s sončnicami obljublja, da bo vse še dobro in da bo v Velenju kmalu spet živahno," so še dodali in ob tem lansirali nov slogan Vrnimo živl'e'je v Vele'je.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta