Celjski zdravstveni dom brez ortodonta: Dosedanja specialistka dala odpoved, na razpis se ni prijavil nihče

STA, M.R.
31.05.2021 09:29
Zdravstven dom (ZD) Celje bo od torka brez programa ortodontije. Zdajšnja specialistka čeljustne in zobne ortopedije je namreč dala odpoved, na razpis za zaposlitev novega specialista ortodonta pa se ni prijavil nihče, so sporočili iz ZD Celje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravstveni dom Celje (fotografija je simbolična). 
Igor Napast

Kot so dodali, si v ZD Celje že nekaj let prizadevajo vzpostaviti in celo razširiti redno ortodontsko ambulanto, v ta namen so tudi načrtno izvajali specializacijo za dva specializanta zapored. A sta oba takoj po opravljenem specialističnem izpitu uredila svoje obveznosti do zdravstvenega doma in se zaposlila drugje, kjer delata v samoplačniški ambulanti.

Na zadnji razpis za specialista ortodonta se ni prijavil nihče in za to delovno mesto tudi ni nobenega zanimanja, zato ne bodo mogli več zagotavljati programa ortodontije, so pojasnili.

Vrnili bodo tudi koncesijo za to specialistično dejavnost. Kot so pojasnili, prenos koncesije na novega nosilca prednostno rešujejo celjska območna enota Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, občina in ministrstvo za zdravje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta