(FOTO in VIDEO) Štajerski zdravnik leta 2019: Nagrada za presežke, za trud

Branka Bezjak Branka Bezjak
27.11.2019 21:10

Večer in Zdravniška zbornica Slovenije sta znova pokazala, da so v zdravstvu številne pozitivne zgodbe

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štajerski zdravniki leta 2019 
Andrej Petelinšek

Medijska hiša Večer je v sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije danes drugo leto zapored nagradila dobre, pozitivne, presežne posameznike in time, ki v naši regiji na področju zdravstva pišejo pozitivne zgodbe. Naloga dobrih medijev je, da najdejo takšne zgodbe in srčne ljudi, ne le afer in nepravilnosti, je v svojem govoru poudaril direktor Časnika Večer Uroš Hakl. "Pokazati moramo, da v slovenskem zdravstvu ni vse slabo, in poročati o strokovnosti, predanosti in vztrajnosti zdravstvenih delavcev. Zato smo se tudi letos odločili organizirati izbor Štajerski zdravnik leta," je še dejal Hakl.
{twitter}https://twitter.com/vecer/status/1199756714775588870{/twitter}
Tudi minister za zdravje Aleš Šabeder je izpostavil, kako pomembno je, da se lahko pacienti oziroma bralci z oddajo glasu zahvalijo svojim zdravnikom za prijaznost in trud, ki se prevečkrat zdita samoumevna: "To je tudi tista prava nagrada za vse zaposlene v zdravstvu." Zahvale pacientom, tistim, ki so zanje oddali glas, predvsem pa svojim timom, sodelavcem, so izrekali nagrajeni zdravniki. "Če je biti zdravnik poslanstvo, je biti pediater misija," je dejala pediatrinja Tina Božičnik, ki je v svojem govoru še poudarila, da ne zdravi le otrok, ampak skuša tudi staršem pokazati, kako pomemben vzor so svojim otrokom. "To, kar bo vzklilo, je njihova zapuščina. Zato je naloga pediatrov, da na nek način zdravimo tudi starše," je dodala. Podobno je prejemnica nagrade Brigita Cvetko izpostavila, da je ob vsej predanosti pomembno tudi to, da življenja ne živimo le zase, ampak tudi za druge: "Za paciente, za sodelavce, starše, partnerja in otroke."
In brez sodelovanja, povezovanja ni dosežkov, je izpostavila tudi dr. Zdenka Čebašek Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, ter vsem nagrajenim in nominiranim izrekla čestitke za to, da so izstopili iz povprečja. Komisija zbornice je bila tista, ki je bila letos znova pred težko nalogo, kako med prispelimi predlogi naj medicinskih dosežkov izbrati najboljšega. "A četudi je bil upor v skupini, smo morali nekako točkovati, da smo prišli do rezultata. Kakor se tudi v medicini nasploh pride do rezultatov le s timskim delom, vztrajnostjo in sledenju cilju," je še dejala Čebašek Travnikova. Tudi ona je poudarila, kako pomembna je pohvala za dobro delo, saj običajno slabe novice veliko bolj odmevajo kot vesti o dobrem delu. "Zato smo tudi letos sprejeli povabilo časopisne hiše Večer. Želimo, da tradicijo nadaljujemo in jo razširimo še na celotno državo, kjer so prav tako odlični posamezniki in timi," pravi predsednica zdravniške zbornice.
Posebni gost podelitve v hotelu Habakuk je bil kreativni direktor agencije Pristop Aljoša Bagola, eden najvidnejših predstavnikov slovenskega oglaševanja. Spregovoril je o lastni izgorelosti in kaj ga je v današnji družbi nenehnih všečkov, zaposlenosti možganov z impulzi elektronskih naprav, do tega pripeljalo. "Pod motom Naj te nič ne ustavi sem želel biti najboljši kreativni direktor, najboljši mož, najboljši oče ... Ob izgorelosti sem ugotovil, da sebe nisem nikoli postavil na prvo mesto. In ena prvih misli, ki sem jih zapisal, ko sem začutil izčrpanost, je bila: 'Prepolovimo razpoložljivost in podvojili bomo razpoloženje,'" je med drugim povedal v svojem predavanju Kako biti v redu.  

Aljoša Bagola je spregovoril o izgorelosti
Andrej Petelinšek

Štajerski družinski zdravnik leta 2019

Nataša Podbregar, dr. med.
Andrej Petelinšek

Štajerski specialist sekundarne stopnje leta 2019  

Brigita Cvetko, dr. med., specialistka oftalmologije 
Andrej Petelinšek

Štajerski ginekolog leta 2019

Milan Lukman, dr. med., specialist ginekologije in porodništva  
Andrej Petelinšek

Štajerski pediater leta 2019

Tina Božičnik, dr. med., specialistka pediatrije 
Andrej Petelinšek

Štajerski zobozdravnik leta 2019

Vesna Kaloh: Pri nas bi morali uvesti redni preventivni pregled vsakih šest mesecev in več brezplačnih zobozdravstvenih storitev. 
Andrej Petelinšek

Medicinski dosežek leta

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta