Celjski zdravstveni dom po več letih prizadevanj le dočakal podpis pogodbe za prenovitev prostorov

Gordana Possnig Gordana Possnig
12.12.2019 16:05

Celjski zdravstveni dom je po več letih prizadevanj le dočakal podpis pogodbe za prenovitev prostorov, kamor bodo preselili več zdravstvenih dejavnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pogodbo so podpisali Bojan Šrot, mag. Alenka Obrul in Matjaž Pavčič.
Gordana Possnig

Kdor čaka, dočaka, je dobre volje med drugim dejala direktorica celjskega zdravstvenega doma (ZD) mag. Alenka Obrul ob podpisu dolgo pričakovane pogodbe za obnovo prostorov v Gregoričevi 6 v Celju (v stavbi nasproti glavne stavbe ustanove), ki jih zdravstveni dom potrebuje zaradi svoje prostorske stiske, v kateri dela 468 zaposlenih. Pogodbo o začetku obnove prostorov (dela bodo začeli takoj po novem letu), ki se bodo v štirih etažah razprostirali na 2500 kvadratnih metrih, so ob Obrulovi podpisali še celjski župan Bojan Šrot in Matjaž Pavčič, direktor podjetja Remont, ki je bil izbran za izvajalca del.
Celjski zdravstveni dom je tretja največja slovenska hiša primarnega zdravja. V pritličju novih prostorih (arhitekturno zasnovo objekta je zasnoval Borut Pregelj) bo svoje prostore dobila fizioterapija, v prvem nadstropju Center za krepitev zdravja in razvojne ambulante z nevrofiziatrijo. Drugo nadstropje bo namenjeno Centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov, na podstrešju bo nameščena tehnologija ogrevanja, ohlajevanja in prezračevanja.
Direktorica ZD Celje je ob podpisu pogodbe dodala: "Dejavnosti, ki se bodo preselile v nove prostore, smo posebej pozorno izbirali. Delo teh služb se namreč ne pokriva s službami, ki bodo ostale v centralnem objektu." Skupna vrednost investicije znaša 3,365 milijona evrov, od tega bo 2,132 milijona prispeval zdravstveni dom iz presežkov minulih let, 1,233 milijona pa celjska mestna občina kot ustanoviteljica. Dela pri prenovi prostorov bodo predvidoma zaključena v letu dni. Ob tem velja spomniti, da je občina pred leti zdravstvenemu domu vzela 1,214 milijona evrov za občinske potrebe, zaradi česar so jo v zdravstvenem domu kasneje tudi neuspešno tožili.
V stavbi v Gregorčičevi 6 so v preteklosti domovali celjski center za socialno delo in delovno sodišče, v njej je bilo tudi več stanovanj. Vse te prostore je občina v minulem obdobju odkupila. "Zdravstveni dom Celje je ena tistih institucij v mestu, na katere smo najbolj ponosni. Mislim, da smo v dveh letih, kolikor so trajala načrtovanje, dogovarjanje in pogovarjanje, našli odlično rešitev. Verjamem, da bo ta mestni prostor dobil lepo podobo po končani prenovi. In to ne samo ulični del, ampak tudi dvoriščnega, kjer želimo celotno območje do nekdanjega Kajuhovega doma ali pa žalostno zapuščene srednje ekonomske šole urediti v parkovnem smislu," pa je ob podpisu pogodbe povedal župan Bojan Šrot.

Marko Drešček: "Kjer nevarnost okužbe ni tako velika, naročamo na ustrezno krajši čas."
Gordana Possnig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta