Dež odplaknil tudi prireditve, Zavod Celeia Celje ni mogel izpeljati vseh načrtovanih dogodkov

Rozmari Petek
28.07.2023 14:30

Zaradi slabih napovedi ne odpovedujejo le koncertov, temveč večkrat zaprejo tudi kopališča in wake park na Šmartinskem jezeru. Urnik obratovanja je najbolje redno spremljati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V drugem poskusu jim je uspelo izpeljati koncert Vlada Kreslina z Malimi bogovi. 
Lr Photography

Neurja ne puščajo le katastrofalnih posledic na nepremičninah, drevesih, nasadih, odganjajo tudi turiste in obiskovalce poletnih prireditev. Natančneje, zaradi slabega vremena so organizatorji prevečkrat primorani odpovedati ali vsaj prestaviti prireditve, pojasnjujejo v Zavodu Celeia Celje, kjer skrbijo za večji del poletnih prireditev v Celju. "V prvih petih tednih letošnjega programa Poletje v Celju smo od načrtovanih 40 organizirali 30 dogodkov. Na njih smo našteli dobrih 5000 obiskovalcev. Žal smo bili primorani več kot deset načrtovanih dogodkov prestaviti ali povsem odpovedati," opisuje Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje.

Nekatere dogodke so sicer lahko z lokacij, ki so pod milim nebom, uspeli prestaviti v zaprte prostore. Tako so koncerte Celeia Klasika in predstavo Špas teatra prestavili v Celjski dom. Vse ostale, zavoljo dežja neizvedljive dogodke, so, zaradi njihove narave, bodisi odpovedali, kot denimo koncert Etno Histeria World Orchestra, Ujemi ritem argentinskega tanga, Živa zgodovina in druge, bodisi prestavili. "Na Starem gradu Celje smo v prvo izvedli le prvi Grajski večer z glasbo in vinom z Vito Mavrič in Janijem Kovačičem. V drugem poskusu je bilo vreme na naši strani ob koncertu Vlada Kreslina z Malimi bogovi. Zapletlo se je ponovno že pri naslednjem koncertu Kvartopircev. Uspeli smo se dogovoriti za nadomestni termin, ki bo 10. avgusta. Vreme nam ni bilo naklonjeno tudi pri prireditvah v mestnem jedru. Odpadlo je več koncertov na odru pri Vodnem stolpu (v soorganizaciji s Špital za prjatle), nadomestne termine smo iskali tudi za modni reviji Čarobnost mestnih trgov," je pojasnila Maja Voglar in dodala, da vsakršna sprememba predstavlja precej velik organizacijski zalogaj. "Najprej je treba preklicati vse dogovorjene zadeve, nato pa znova začeti urejanje potrebne dokumentacije, zagotavljanje človeških virov, promocijske aktivnosti."

Slabo vreme pa kroji tudi delovanje letnega bazena v Celju in wake parka pri Šmartinskem jezeru, nad katerima bdi javni zavod ZPO Celje. Slednji tako na svoji spletni strani dnevno obvešča, kdaj je bazen zaradi slabega vremena zaprt oziroma kdaj so onemogočene dejavnosti na Šmartinskem jezeru. "Odločili smo se, da ko Arso razglasi rumeni alarm, mi ne delamo," pojasnjuje direktor ZPO Ivan Pfeifer. "Včasih smo čakali in gledali v zrak, zdaj smo se pač tako odločili. Saj ne vem, morda ni prav. Ampak nikjer ni definirano, kako naj se v teh primerih sploh obnašamo," dodaja. Ob slabih napovedih Arsa tako običajno zaprejo tudi Celjsko kočo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta