Dobrodošla denarna pomoč občini Ljubno: Več kot 220 tisoč evrov za družine v stiski

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
18.10.2023 07:00

V poplavah prizadeti občini oziroma njenim občanom so z zbranim denarjem in donacijami priskočili na pomoč tudi pri Rotary klubu Postojna Cerknica in družbi BTC

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Da so silovite poplave biser Savinjske doline spremenile v opustošeno dolino in posledično prizadele tudi njene prebivalce, je na dobrodelni prireditvi Rotary klubu Postojna Cerknica poudaril župan občine Ljubno Franjo Naraločnik in se tudi v imenu svojih občanov zahvalil za pomoč. "Verjamem, da bo s tako dobrimi prijatelji, donatorji in prostovoljci Ljubno zopet postalo najlepša podeželska skupnost v Sloveniji in širše," je napovedal Naraločnik in obljubil, da bo zbrani denar šel v prave roke.

Družin v stiski več kot 200

Predsednik Rotary kluba Postojna Cerknica Boštjan Glažar je ocenil, da bo izkupiček od akcije zbiranja sredstev za poplavljene iz občine Ljubno znašal približno 20.000 evrov, ter poudaril, da bodo zbrani denar v sodelovanju z ustreznimi ustanovami dodelili najbolj pomoči potrebnim prebivalcem občine Ljubno, ki so bili prizadeti med nedavnimi katastrofalnimi poplavami. Takšnih družin je v občini po besedah župana Ljubnega več kot 200. Sicer pa so donacije v okviru dobrodelnega projekta Rotary kluba Postojna Cerknica prispevali obiskovalci zaključne dobrodelne prireditve Preplavljeni s pesmijo z nakupom vstopnic, organizacije iz širše regije in Zveza Rotary klubov Slovenije.

Župan občine Ljubno Franjo Naraločnik (prvi z leve) se je tudi v imenu občanov zahvalil predsedniku Rotary kluba Postojna Cerknica Boštjanu Glažarju za pomoč.
Valter Leban

Donacija, težka kar 200 tisočakov

Prizadetim v naravni nesreči v Občini Ljubno pa je na pomoč priskočila tudi Družba BTC. Kot je pojasnil Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC, so jim namenili donacijo v višini 200.000 evrov. S tem denarjem bodo pomagali devetim družinam, ki so ob poplavah ostale brez svojih domov. "Najbolj prizadetim družinam Občine Ljubno želimo pomagati pri premagovanju nepredstavljivih izzivov in ponovni vzpostavitvi njihovih domov. Prav tako smo na področju logistične dejavnosti aktivno skrbeli za nemotene dostave našim poslovnim partnerjem, ki so se zaradi posledic vremenske ujme soočali s številnimi izzivi," je izpostavil Kralj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta