Festival Forma viva: Na Dežno za en dan prihaja 51 umetnikov

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
28.08.2023 17:00

To soboto enodnevno medgeneracijsko druženje umetnikov, literatov in učencev osnovnih šol

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sanja Verovnik

Festival Forma viva v Makolah bo to soboto, 2. septembra, potekal nekoliko drugače kot pretekla leta. Rdeča nit bo namreč enodnevno medgeneracijsko druženje umetnikov, literatov in učencev osnovnih šol. "Ker imajo ljudje radi ta festival, smo se odločili, da ga, sicer v manjšem obsegu, nadaljujemo in dogajanje strnemo zgolj na en dan," je dejal idejni oče festivala Ivan Dvoršak in dodal, da bo tokrat naloga sodelujočih umetnikov ustvariti spominek, katerega tema sta lanska skulptura Rudija Stoparja 20. prekinjena vijačnica ter seveda makolska pokrajina.

Sodelovalo bo tudi 16 učencev iz šestih osnovnih šol

Na objavljen razpis se je prijavilo 19 slikarjev, šest kiparjev, deset literatov in 16 učencev iz šestih osnovnih šol. Skupaj bo tako v Parku skulptur na Dežnem ustvarjalo 51 umetnikov iz različnih krajev po Sloveniji. Slikarji bodo ustvarjali na tematiko Haloze - naravna in kulturna dediščina. Literati - pesniki bodo pesnili pesmi, ki govorijo o umetnosti. Osnovnošolci pa bodo svoja umetniška dela ustvarjali pod mentorstvom slikarja Ervina Dvoršaka in mentorjev, ki prihajajo kot njihovi spremljevalci.

V Anini galeriji v Rogaški Slatini bo jutri nekakšen uvod v makolski enodnevni umetniški festival. Dela bo na ogled postavil mladi slikar Ervin Dvoršak. 
Andrej Petelinšek

Od Amerike do Zimbabveja

Prav mladi slikar Ervin Dvoršak bo jutri v popoldanskem času z razstavo umetniških del iz njegove diplomske naloge v Anini galeriji v Rogaški Slatini napovedal odprtje makolske prireditve, katere rezultat minulih let je tudi deset kilometrov dolga poti, na kateri si je mogoče ogledati kar 206 skulptur, ki so jih ustvarili umetniki iz 21 držav - od Amerike do Zimbabveja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta