Festival piva in cvetja v Laškem: za pollitrski vrček znova dva evra

Gordana Possnig Gordana Possnig
10.07.2019 15:23

Na tradicionalnem festivalu v Laškem znova pričakujejo več deset tisoč obiskovalcev. Pestro dogajanje čez dan, zvečer pa na štirih odrih številni domači in tuji glasbeni gostje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsakoletno Pivo in cvetje v Laškem vabi.
Marko Vanovsek

Laško bo v prihodnjih dneh doživelo svoj vsakoletni vrhunec poletja. Vse do nedelje bo namreč mesto živelo v znamenju že 55. festivala Pivo in cvetje, katerega glavni organizator je STIK Laško, generalni pokrovitelj pa Pivovarna Laško Union. Štiridnevno prireditev so letos poimenovali Varno je legendarno, pričela pa se je včeraj s tradicionalnim dnevom Laščanom. Uradno odprtje bo sicer drevi ob 21. uri na odru Jubilejnik s tradicionalnim otvoritvenim zabijanjem pipe v sod in pitjem prvega vrčka festivalskega piva.
Obiskovalcem bodo vrvež po mestnih ulicah in trgih vsak dan popestrile Laška godba na pihala in mažoretke. Omeniti velja razstavo cvetja, ki so jo letos poimenovali Ocvetliči se, in razstavo ob 130-letnici Turističnega društva Laško. Dogodki bodo potekali skozi ves dan, namenjeni bodo vsem generacijam, najbolj pestro in tudi najbolj obiskano pa bo dogajanje v večernih urah, ko se bo na štirih odrih zvrstilo skupno 60 vrhunskih domačih in tujih glasbenikov. Sobotni vrhunec, ko pričakujejo po tradiciji tudi največ obiskovalcev, bo tudi tokrat Laška multimedijska simfonija na obrežju Savinje ob mestu, tokrat ob glasbeni spremljavi skladateljskega mojstra elektronskih instrumentov in filmske glasbe Vangelisa.
Obiskovalci bodo lahko tudi letos kampirali, prvič pa bo brezplačno parkiranje. Organizatorji obiskovalcem kljub temu priporočajo, naj se - kot minula leta - v Laško pripeljejo z vlakom Slovenskih železnic. In še verjetno najpomembnejša informacija za ljubitelje piva: pollitrski vrček bo tudi letos stal dva evra.
Prireditev bodo zaključili v nedeljo, ko bodo dopoldne na sporedu tradicionalna kmečka ohcet (na njej se bosta poročila Barbara Knez in Nejc Mašek), v popoldanskih urah pa bo na občinskem dvorišču najprej Mednarodni festival plehmuzik, sledila bo še tradicionalna zaključna parada Piva in cvetja po laških ulicah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta