(FOTO) Dobro obiskano je bilo odprtje D.tajlove razstave s koncertom v Centru Noordung v Vitanju

Urška Polanc Urška Polanc
25.03.2024 11:00

V sodelovanju s slovenskimi glasbeniki in izdelovalci glasbil so odprli potujočo razstavo D.tajla v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vitanje: koncert 
Maša Flogie

S posebnim koncertom, odigranim na glasbila, ki so jih ročno izdelali v Sloveniji, so minuli vikend v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju odprli potujočo fotografsko razstavo z glasbeno obarvano vsebino "Orion, saksofon, mesec, kontrabas". Društvo ustvarjalcev D.tajl, revija za leposlovje in kulturo Odsevanja, program Jazz Ravne, izdelovalci unikatnih glasbil in glasbeniki, sestavljeni v novo zasedbo so ob odprtju razstave Orion, saksofon, mesec, kontrabas združili moči in povabili na glasbeno obarvano popotovanje v njihovo vesolje.

Ob podpori številčnega občinstva so v Vitanju prirediti lep večer. 
Maša Flogie

Razstavo modnih fotografij Matjaža Merčnika in ilustracije sta predstavila modna oblikovalka Stanka Blatnik in ilustrator Jernej Kovač Myint. Odsevanja, ki jim tehnično urednikuje ter instrumente, ki jih je izbral že za modno fotografijo, je podrobneje predstavil Blaž Prapotnik, na tokratnem dogodku pa je nanje v živo zaigrala ad hoc zasedba: Gvido Hauptman (violina), Peter Jeraj (bas kitara), Nejc Pustoslemšek (tolkala), Zmago Ojsteršek (klaviature), Blaž Prapotnik (kitara, songi). Robi Jamnik, organizator Jazza Ravne, je spregovoril o prednostih in čaru meddruštvenega sodelovanja; njegov kolega Franc Kokal pa je tik pred odprtjem razstave izračunal, da je na isti dan pred 17 leti napovedal prvi koncert Jazza Ravne v Kmkc Kompleksu na Ravnah na Koroškem in da je med vsemi koncerti v mesecu, ko program obeležuje svojo obletnico, prav ta dogodek datumsko najbolj rojstnodnevni. 

Maša Flogie
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta