Kak bo plovni režim na Velenjskem jezeru

Rozmari Petek Rozmari Petek
20.03.2024 06:00

Kako na isti imenovalec spraviti želje ribičev in drugih uporabnikov jezera?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Velenjsko jezero
Brina Kerič

Kaj se lahko in kaj se ne sme početi na Velenjskem jezeru, bo v prihodnje določal poseben odlok, ki ga bodo občinski svetniki dokončno potrdili na aprilski seji. Do takrat imajo vsi zainteresirani čas, da pošljejo svoje pobude. "Na območju Velenjskega jezera se soočamo z naraščajočimi pritiski na okolje in turizem. Zato je nujno potrebno vzpostaviti red, ki bo zagotovil urejenost in trajnostni razvoj našega dragocenega naravnega in turističnega vira – Velenjskega jezera," pravijo na občini. "Osnutek odloka smo že predstavili in uskladili z uporabniki jezerskih površin, izvedli smo tudi že srečanje z drugimi vpetimi, ki delujejo na območju Velenjskega jezera. Predstavili smo jim svoje načrte, in sicer načrtovana dela v projektu Trajnostni in dostopni turizem ob Velenjskem jezeru, Osnutek Odloka o plovbnem režimu na Velenjskem jezeru ter pripravo strateškega dokumenta za Šaleška jezera. Pozvali smo jih, da lahko do 22. marca podajo še pisne pobude za dopolnitve osnutka odloka."

Poudarjajo, da je cilj zagotoviti trajnostni razvoj jezerskih dejavnosti, ki bodo koristile vsem uporabnikom. "Določena finančna sredstva smo v proračunu že zagotovili, načrt razvoja pa bo pripravljen v sodelovanju z vsemi deležniki. Identificirali bomo želje in potrebe ponudnikov ter oblikovali osnovo za nadaljnji razvoj jezerskega območja," še napovedujejo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta