Medobčinski inšpektorat v Celju letos izmeril 2920 prekoračitev hitrosti

STA, M.D.
22.12.2018 09:50

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Celje, Laško, Štore in Žalec je do 1. decembra letos v Celju obravnaval 2920 prekoračitev hitrosti. Najvišja hitrost v naselju, ki so jo izmerili občinski redarji, je bila 100 kilometrov na uro. Zabeležili so tudi 6381 kršitev pravil o parkiranju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Juhnov

Voznikom, ki so v naselju prekoračili hitrost do vključno 10 kilometrov na uro, so izrekli 1527 ukrepov, 1249 ukrepov pa so izrekli voznikom, ki so hitrost prekoračili od 10 do 20 kilometrov na uro. Še 120 voznikom so izrekli ukrepe, ker so v naselju hitrost prekoračili za od 20 do 30 kilometrov na uro, ter 24 voznikom, ki so hitrost prekoračili od 30 do 50 kilometrov, so navedli na celjski občini. Med vsemi prehitrimi vozniki je inšpektorat za 1237 njih izrekel tudi kazenske točke.
V pristojnost občinskih redarjev spada tudi reden nadzor nad plačevanjem parkirnine. Voznikom, ki ne plačajo parkirnine, kjer je to obvezno oz. na vidnem mestu v vozilu nimajo nameščenega veljavnega parkirnega listka ali dovolilnice, izrečejo globo. Na tem področju so redarji ugotovili 6381 kršitev. Odredili so tudi odstranitev 69 zapuščenih vozil.
Kot še kaže statistika medobčinskega inšpektorata, so v iztekajočem se letu kršiteljem posredovali 58 potrjenih plačilnih nalogov, v 1050 primerih pa so morali na finančno upravo posredovati predlog za izterjavo, ker oglobljeni kršitelji glob niso plačali v zakonsko določenem roku.
Vse ugovore in zahteve za sodno varstvo, ki so jih vložili kršitelji na plačilne naloge, so reševali sprotno, pravijo na medobčinskem inšpektoratu. Zahtev za sodno varstvo in ugovorov je bilo v 11 mesecih letošnjega leta 485.
Glavne naloge službe za inšpekcijski nadzor so ravnanje s komunalnimi odpadki, varstvo cest, varstvo javnih in drugih zelenih površin, oskrba s pitno vodo ter odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih ter padavinskih voda, so še navedli na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta