Mesto ob gasilski olimpijadi v Celju povezano v duhu gasilstva

Rozmari Petek Rozmari Petek
16.07.2022 06:00

Medtem ko se bodo tekmovalci potili na atletskem stadionu, se bodo drugi sproščali ob številnih dogodkih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urejajo še zadnje detajle pred gasilsko olimpijado. Cvetlična skulptura gasilcev napoveduje pestro "gasilsko Celje".
Rozmari Petek

Celje je odločeno, da bo gasilsko olimpijado, ki bo od jutri do prihodnje nedelje potekala v knežjem mestu, dobro izkoristilo zato, da se bodo tako tekmovalci kot drugi udeleženci polni lepih vtisov vračali domov. Gasilski duh tako že veje iz vsake ulice. Iz nabora dogodkov je videti, da so se tokrat različne ustanove uspele odlično povezati, vse z namenom, da zaupano olimpijado izpeljejo kar najbolje. Koordinacijo dogodkov je prevzel Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje. Ob raznih dogodkih, razstavah obljubljajo različne glasbene dogodke in animacije v mestnem središču ter dogodke, povezane z gasilstvom.

"Že v nedeljo ob 18. uri bomo na Krekovem trgu pripravili prvi odmeven dogodek. V sodelovanju s Pekarno Geršak in Celjskimi mesninami Z'Dežele ter z gasilskimi društvi bomo pripravljali gigantski sendvič, ki ga bo seveda mogoče tudi pokusiti. Sendvič bodo pomagali sestavljati celjski nogometaši, rokometaši in rokometašice ter judoisti," napovedujejo v Zavodu Celeia. Prvi dan olimpijade se bo ob 20.30 na Krekovem trgu začel prvi veliki koncert, nastopil bo ansambel Okrogli muzikanti. Dan kasneje bo ob 19.30 potekala otvoritev mladinskega tabora in razstava narodov, ob 21.30 bo koncert celjske zasedbe LPS, ob 22. uri pa bo na oder Krekovega trga stopil ansambel Zvita feltna. Torkov večer bo v znamenju koncerta orkestra in nastopa garde Slovenske vojske z začetkom ob 20.30, prav tako na Krekovem trgu. V sredo bo na stadionu Z'dežele uradna otvoritev Gasilske olimpijade z velikim koncertom, pri Knežjem dvoru pa se bodo ob 20. uri na klasičnem koncertu predstavili nagrajenci 6. mednarodnega tekmovanja Oskar Rieding z gosti. V četrtek ob 21. uri bo koncert Mambo Kings, v petek ob 20.30 pa ansambla Saša Avsenika, oba koncerta bosta na Krekovem trgu.

To pa še ni vse. Ves teden bodo v mestnem središču potekale ulične animacije z gasilci in poslikava obraza za otroke, predstavljala se bodo prostovoljna gasilska društva, v mestu bo prisotna maskota gasilec, ognjene predstave, srednjeveške skupine bodo prikazovale mečevanje in starodavne plese. Na Mestni tržnici bo vse dni potekala Gasilska fešta, ki jo skupaj pripravljajo Gostilna in pivnica Stari Pisker, Restavracija Oštirka, Mestna tržnica Celje, Simbio in kavarna MCC. Svoj kamenček v mozaik dogajanja bodo dodali tudi nekateri drugi mestni gostinci. Kuba kafe bo imela pestro ponudbo kraft piv in glasbo didžeja, Kavarna in pekarna Rolca bo ponujala gasilski sendvič in čokoladno rolco, Guštova mestna plaža vsebine za velike in male ter gostinsko ponudbo, prav tako tudi Mestna kavarna.

Za tekmovalce in druge so v teh dneh pripravili posebne doživljajske pakete, preko katerih bodo udeleženci spoznavali raznovrstne plati Celja - od bogate kulture, arheologije do kulinarike, znanosti v Hiši eksperimentov in pristne narave v Tropski hiši. Na Starem gradu bo vse dni olimpijade - torej tudi med tednom - program Žive zgodovine, vključen v ceno redno vstopnice. V času olimpijade bo vozila posebna linija Celebusa, ki bo povezovala Celjsko sejmišče s centrom Celja ter Kladivarjem, kjer bodo potekala tekmovanja. Avtobus bo vozil cel vsak dan od 6.30 do 22. ure. (rp)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta