Minister Počivalšek obiskal zdravstvene ustanove v Celju

03.09.2021 14:30
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je sestal z vodstvi celjske bolnišnice in zdravstvenega doma, ogledal si je še cepilni center.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v spremstvu direktoric SB Celje in ZD Celje obiskal Cepilni center Celje v Zlatorogu (foto: Gordana Possnig)
Gordana Possnig

Na delovnem obisku v Celju se je mudil gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se je ob tem sestal tako z vodstvom celjske bolnišnice (le tej sicer zdravstveno ministrstvo še ni potrdilo letošnjega finančnega načrta), sestanku pa se je pridružilo tudi vodstvo celjskega zdravstvenega doma. Sledil je še ogled celjskega cepilnega centra, ki se je v začetku tedna preselil iz dvorane L Celjskega sejmišča preselil v dvorano Zlatorog. 

Dvorana Zlatorog v Celju, kjer poteka cepljenje in testiranje proti covidu.
Gordana Possnig

Po koncu obiska je minister Počivalšek med drugim dejal, da so ga v celjski bolnišnici seznanili s potekom nadomestne novogradnje bolnišnice: "Pozdravljam njihove napore, da bo regijska bolnišnica lahko zagotovila vsem potrebam ob zdravstvenih težavah prebivalcev, ki živimo na tem območju. Vidim, da bomo morali tudi ostali pomagati zdravstvu, da se uredijo pogoji dela. V zdravstvenem sistemu bomo imeli temelj za dobro delovanje družbe le, če bodo v njem delali zadovoljni in korektno plačani ljudje. V bolnišnici so me seznanili tudi z odhajanjem medicinskih sester. Ob tem pa me je vodstvo ZD Celje seznanilo z organizacijo dela njihovega cepilnega centra. Ob obisku le tega sem navdušen nad samo organizacijo dela. Mislim, da je to edini pravi način, da dobro izvedeno cepljenje prebivalstva in da se moti delovni proces. Ob tem pozivam vse ljudi k cepljenju, saj lahko le z njim preprečimo smrt, če pride do okužbe s covidom. Verjamem, da je večina Slovencev do spoznala. Želim si tudi, da bi šli v jesen z dosti višjimi procenti precepljenosti prebivalstva, kajti le z njim bomo lahko počasi normalizirali življenje tako na gospodarskem in javnem področju kot v zdravstvu."

Etapa 1 nadomestne novogradnje celjske bolnišnice poteka v skladu s terminskim planom.
Gordana Possnig
Nadgradnja nad Urgentnim centrom Celje lepo napreduje, zgrajen je že tudi helioport.
Gordana Possnig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta