Mlade evropske podprvakinje: Odplesale in zablestele

Rozmari Petek Rozmari Petek
08.10.2022 16:27

Plesalke, stare od osem do enajst let, iz Plesnega centra TBA so se prvič udeležile evropskega tekmovanja in si ene na njem tudi prvič priplesale srebrno medaljo, druge pa so se v veliki konkurenci uvrstile na odlično peto mesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mlade plesalke (Pia Peperko, Kaja Perčič, Ema Skaza, Lara Rudolf, Nea Tisa Gračner, Enja Mladenovič in Eva Drobne) so v evropski konkurenci v kategoriji jazz baleta osvojile peto mesto. 
Arhiv Tba Plesne šole

Pred dnevi so se z evropskega tekmovanja vrnile mlade plesalke iz Celja, Laškega, Vojnika in Šentjurja, ki plešejo v skupini modernih plesov in jazz skupini. Mlade, ljubke in predvsem gibčne plesalke, stare od osem do enajst let, iz Plesnega centra TBA so se prvič udeležile tako velikega tekmovanja in si ene na njem tudi prvič priplesale srebrno medaljo, druge pa so se v veliki konkurenci uvrstile na odlično peto mesto. V Severni Makedoniji, kjer se je odvijalo letošnje evropsko prvenstvo, so tekle solze sreče, povedo plesalke, saj takšnih uvrstitev ob tako hudi konkurenci niso pričakovale, čeprav so deklice državne prvakinje in podprvakinje. "Precej je dobrih, sploh Poljakinje so zelo dobro plesale," poudarijo tekmovalke. Kot dodata trenerki Manca Langus in Patricija Crnkovič, je to prvi večji uspeh za njihovo šolo s področja jazz baleta in modernega plesa. "V hip hop sekciji so že beležili uspehe, za nas, jazzarje, pa so to prvi večji uspehi na evropski ravni. Držimo pesti še za svetovno prvenstvo, ki bo ravno v Sloveniji konec novembra," sta izpostavili.

Podprvakinje v kategoriji modernega plesa Tara Jug, Lija Kolar, Izabela Stušek, Ema Skaza, Kaja Perčič, Pia Peperko in Lara Antolič 
Arhiv Tba Plesne šole

Tudi na svetovnem prvenstvu se bodo deklice predstavile s programom, s katerim so se odlično odrezale v Skopju. "Zdaj ga le še izpilimo," dodata trenerki. To ne pomeni, da dekleta, ki vadijo tudi šestkrat na teden, trenirajo le tekmovalni program. "To bomo ponovno začele, ko se bo bližalo svetovno prvenstvo, sedaj pa delamo stvari, s katerimi ohranimo gibčnost in kondicijo," opišeta. Mlade tekmovalke tako ne čutijo pritiska zaradi tekmovanj, temveč še vedno plešejo zgolj iz užitka. "Fajn je," enostavno pove Lara. "Ples me razveseljuje, saj se tako vživiš v glasbo," opiše. "Meni je všeč jazz balet, ker ni čisto klasičen balet in se lahko izražaš tudi malce drugače. Da izraziš nekaj, česar z besedami ne moreš," je dodala Eva. "Nimam veliko časa za druge hobije, ker mi ples veliko pomeni," je dejala Tara in takoj zatem dodala misel, ki je v srcu vseh drobnih, nasmejanih tekmovalk: "Ples je zame vse." (rp)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta