Mozirski gaj prvič po poplavah odpira svoja vrata: Zasvetilo bo 1,8 milijona lučk

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
27.11.2023 17:00

Po katastrofalnih poplavah, ki mu niso prizanesle, bo Mozirski gaj končno odprl vrata. Svečano, kot se spodobi, z 8. Božično bajko Slovenije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mozirski Gaj

Praktično povsem uničen je bil ob avgustovskih poplavah tudi Mozirski gaj. "Škoda je ogromna. Končnih ocen še nimamo. Gredic ni več, poti so uničene, most v japonskem vrtu je polomljen," nam je takrat skrhana dejala Maja Horvat, vodja PR za Mozirski gaj. Tokrat smo od nje prejeli lepe novice: Mozirski gaj bo 2. decembra končno ponovno odprl vrata. In to ne kar tako, ampak odet v praznično vzdušje z Božično bajko Slovenije. "Zasvetilo bo kar 1,8 milijona lučk in nas prepričalo, da čudeži obstajajo. Še zlasti v tem posebnem času leta, polnem čarobnosti," ne skriva sreče in zadovoljstva Horvatova. Pove nam, da bo Božična bajka Slovenije - že 8. po vrsti - obiskovalce razveseljevala od sobote, 2. decembra, do vključno 7. januarja 2024, vsak dan med 16. in 21. uro.

Hvaležni za vso pomoč

"Tudi na letošnji Božični bajki Slovenije se bodo obiskovalci sprehodili med tematskimi vrtovi in v vsakem kotičku parka začutili praznično vzdušje ter skupaj z nami tudi hvaležnost, da smo jih lahko po katastrofalnih poplavah tako kmalu ponovno povabili v naš čudoviti park - in to s pomočjo ljudi. Pri sanaciji parka so namreč sodelovali mnogi posamezniki in skupine, ki so nam pomagali, da lahko Mozirski gaj ponovno odpre vrata in zasije v vsej svoji lepoti. Brez njihovih pridnih rok in odprtih src nam zagotovo ne bi uspelo, zato iskrena hvala," je hvaležna za pomoč Horvatova. "Prav ta hvaležnost in žarek upanja sta nas prepričala, da bo tokrat v času Božične bajke Slovenije zažarela naša čudovita mavrica in nas s tem spomnila, da za vsakim dežjem posije sonce. Evropski drevored bo zažarel v beli barvi, ki simbolizira mir in harmonijo ter sodelovanje in prijateljstvo. Začarano vas pa bomo z roza barvo spremenili v pravi pravcati Barbie svet. Znamka Barbie je polna nostalgije in nas vedno popelje nazaj v otroštvo, hkrati pa s seboj nosi pomembna sporočila - sporočila samozaupanja in samozavesti ter lepote raznolikosti."

Evropski drevored bo zažarel v beli barvi, ki simbolizira mir in harmonijo ter sodelovanje in prijateljstvo.
Mozirski Gaj

Od dobrih mož do daril domačih obrtnikov

Tudi to zimo bodo park obiskovali dobri možje, stojnice bodo ponujale atraktivna darila domačih obrtnikov in pridelovalcev. "Čaka vas še marsikaj zanimivega," vabi v Mozirski gaj Horvatova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta