Najboljši športniki Celja so Tina Šutej, Tim Mastnak, košarkarice in rokometaši

Gordana Possnig Gordana Possnig
31.01.2023 13:35

Športna zveza Celje je v dvorani Narodnega doma pripravila prireditev športnik Celja, na kateri so razglasili najboljše športnike minulega leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski rokometaši so znova moška športna ekipa leta, na podelitvi pa sta se jim na slikanju pridružila župan Matija Kovač in legendarni predsednik Tone Turnšek
Gordana Possnig

Velika dvorana Narodnega doma v Celju je gostila tradicionalno, že 55. prireditev Športnik leta Celja 2022. Na njem so razglasili najboljše športnike, športnice, športne ekipe minulega lega. Ob tem pa so podelili različna priznanja za športno udejstvovanje na različne načine za minulo leto. Na podelitvi sta spregovorila nova predsednica Športne zveze Celje Saša Oprešnik Jeram in novi župan Matija Kovač, glasbeno pa je prireditev popestrila celjska skupina LPS.

Najboljši športnik leta je srebrni olimpijec Tim Mastnak, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu v deskanju v paralelnem veleslalomu osvojil srebrno odličje. Drugo mesto je pripadlo atletu Maticu Ianu Gučku, ki je na svetovnem mladinskem prvenstvu v teku na 400 m z ovirani podrl 42 let star rekord Roka Kopitarja. Tretje mesto je pripadlo alpskemu smučarju Martinu Čatru, ki je v tekmi za svetovni pokal osvojil šesto mesto. Najboljša celjska športnica je postala atletinja Kladivarja Tina Šutej, ki je lani osvojila bronasti odličji na evropskem dvoranskem prvenstvu v Munchnu in na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Beogradu. Ob tem pa je zmagala še na tekmi diamante lige v švicarski Lozani. Drugo mesto je dosegla Sara Čoper, članica PD Celje matica, tretje mesto pa umetnostna drsalka Daša Grm. Najboljši moški športni kolektiv so rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so lani osvojili že 25-ti naslov državnih prvakov, v letošnji sezoni pa znova igrajo v elitni ligi prvakov. Najboljša ženska ekipa so košarkarice Cinkarne, ki so postale slovenske državne in pokalne prvakinje ter zmagovalke regionalne lige Waba.

Največjega aplavza je bil deležen legendarni predsednik rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško Tone Turnšek, ki je od Športne zveze Celje v imenu kluba sprejet zlato plaketo od 75-letnici delovanja kluba. Ob koncu prireditve je v imenu nagrajenih športnikov spregovori Tim Mastnak, ki se je zahvalil prejšnjemu županu Bojanu Šrotu in upa na dobro sodelovanje tudi z novim županom Matijo Kovačem. Ob tem pa, tako kot pravijo športniki, so pri vsem še rezerve - tako tudi pri dosežkih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta