Navijače vabijo v olimpijsko navijaško cono na Visti ob Velenjskem jezeru

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
26.07.2024 17:00

Velenjske barve bodo v Parizu zastopale kar štiri športnice, med njimi tudi Ana Gros, nosilka slovenske zastave na otvoritveni slovesnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Parizu bo slovenske barve zastopala tudi Velenjčanka Ana Gros, kapetanka slovenskih rokometašic.
Mov

Olimpijska evforija se je začela, tudi v Velenju, kjer se lahko pohvalijo, da bodo velenjske barve zastopale štiri športnice - športna plezalka Janja Garnbret (Šaleški alpinistični odsek Velenje), atletinji Anita Horvat in Agata Zupin (Atletski klub Velenje) ter Velenjčanka Ana Gros, kapetanka, ki je prvič v zgodovini samostojne Slovenije žensko rokometno reprezentanco povedla na olimpijske igre in bo na današnji otvoritveni slovesnosti v paradi narodov na reki Seni ob zlatem olimpijskem kanuistu Benjaminu Savšku nosila slovensko zastavo. Za domače športnice in vse ostale slovenske športnice in športnike bo mogoče pesti podpore stiskati v velenjski olimpijski navijaški točki - na Visti ob Velenjskem jezeru, natančneje pred prostori TIC-a. Vsak dan med 9. in 21. uro bodo na voljo televizijski prenosi nastopov vseh slovenskih športnikov na tekmovanjih v Parizu. Za pravo olimpijsko navijaško vzdušje pa bodo ob nastopih naših športnih asov poskrbeli z zabavnim spremljevalnim programom, in sicer v četrtek, 8. avgusta, med 9.30 in 13.30, v petek, 9. avgusta, med 15. in 18. uro ter v soboto, 10. avgusta, med 9.30 in 14.30. V času spremljevalnega programa se bodo lahko mladi športni navdušenci preizkusili v različnih športnih izzivih - plezanju, nogometu, rokometu, atletiki, namiznem tenisu, judu, odbojki, košarki, vožnji s kajakom, curlingu, badmintonu, lokostrelstvu in drugih olimpijskih športih. Poleg zanimivih in zabavnih športnih izzivov bodo lahko udeleženci sodelovali v bogatih nagradnih igrah, ki jih pripravljajo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenjem športnih zvez. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta