Novo vodstvo: Dragan Kovačić postal v.d. direktorja celjske bolnišnice

Gordana Possnig Gordana Possnig
09.10.2020 16:56

Svet zavoda celjske bolnišnice je na izredni seji imenoval novega vršilca dolžnost poslovnega direktorja, v najkrajšem času pa bodo izpeljali postopek za novega direktorja. Bolnišnico bo vodil do enega leta oz. do zaključka postopka imenovanja novega direktorja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kardiolog Dragan Kovačić, novi v.d. direktorja celjske bolnišnice 
Gordana Possnig

Celjska bolnišnica ima novo vodstvo. Pravzaprav ima novega vršilca dolžnosti. To je dr. Dragan Kovačić, predstojnik Kardiološkega oddelka v bolnišnici, ki je bil že enkrat v.d. poslovnega direktorja bolnišnice. In sicer preden so 5. februarja 2018 politično nastavili mag. Margareto Guček Zakošek. Slednja pa je bila, kot so sedaj ugotovili višji delovni sodniki, imenovana nezakonito. Ker so nezakonito iz seznama kandidatov za mesto direktorja tedaj izločili dr. Branka Gabrovca. In je celjska bolnišnica v sredo čez noč po pravnomočni sodbi višjega delovnega sodišča ostala brez operativnega vodstva.

Devetčlanski Svet zavoda se je tako včeraj popoldne sestal na izredni seji. Na tnalu so se sprva neuradno znašli trije kandidati za vršilca dolžnosti: Guček Zakoškova, mag. Marjan Ferjanc (nekdanji direktor) in pravnica bolnišnice Damijana Arbeiter. A nobeden izmed njih ob glasovanju članov sveta zavoda (novinarji uradno zaradi epidemiološke slike nismo smeli biti prisotni na seji SZ) naj ne bi dobil zadostne podpore članov sveta zavoda.

V. d. direktorja celjske bolnišnice Dragan Kovačić.
Gordana Possnig

Iz celjske bolnišnice je po seji Sveta zavoda prišlo uradno sporočilo, v katerim med drugim piše: "Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje je v skladu z določili Zakona o delovnih razmerjih mag. Margareti Guček Zakošek odpovedal Pogodbo o zaposlitvi za delo na delovnem mestu direktorice. Odpoved direktorici ni izdana iz krivdnih razlogov ampak iz formalnih zahtev sodbe, saj zaradi razveljavitve sklepa o izbiri za opravljanje tega dela ne izpolnjuje več pogojev. Ker je bolnišnica s tem dejanjem ostala brez direktorja in s tem brez veljavno imenovanega zakonitega zastopnika, je Svet zavoda na tej seji opravil tudi imenovanje vršilca dolžnosti direktorja Splošne bolnišnice Celje za obdobje do 1 leta oziroma do zaključka postopka imenovanja direktorja za naslednje mandatno obdobje."

Na glasovanju je bil za v.d. direktorja z večino glasov (glasovanje za njegovo imenovanje naj bi bilo 5:4 za njega, pri čemer so se štirje člani sveta zavoda vzdržali glasovanja) tako potrjen dr. Dragan Kovačić. Člani Sveta zavoda so razpravljali tudi o ponovitvi izbirnega postopka za imenovanje poslovnega direktorja in se strinjali, da se k temu pristopi v najkrajšem možnem času.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta