Ob obisku varuha človekovih pravic v Šoštanju odprli varuhov kotiček

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
12.09.2024 16:00

A vedno pogovor ni dovolj, zato so v prostorih Občine Šoštanj odprli varuhov kotiček. Svetina se je z občani dotaknil tudi stanovanjske problematike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Varuh človekovih pravic in šoštanjski župan za isto mizo 
Občina Šoštanj

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je prvič gostoval v Šoštanju. Pogovarjal se je tudi s prebivalci, ki so mu zaupali svoje težave. Opravil je devet pogovorov, na katerih so bile med drugim izpostavljena stanovanjska problematika in nekatere druge težave, ki pestijo lokalno prebivalstvo. Sestal se je tudi z županom Občine Šoštanj Borisom Goličnikom in mu predstavil nekaj osnovnih podatkov o svojem delu in o težavah, s katerimi se ljudje obračajo nanj. Varuhu je tudi povedal, da je vesel, da v občini ni veliko težav: "Resnično se trudimo delati dobro in s pogovori sproti odpravljati težave." Poudaril je, da je bil sam vzgojen tako, da mu je spoštovanje človekovih pravic samoumevno in da tako zdaj vzgaja tudi svoje otroke.

Ker pa se zaveda, da ni vedno in povsod tako, so v prostorih občinske stavbe in na spletni strani Občine Šoštanj uredili varuhov kotiček. V njem je mogoče najti informacije o pristojnostih varuha človekovih pravic, predvsem pa izvedeti, kako z njim stopiti v stik. S tem se je tudi Občina Šoštanj pridružila 95 slovenskim občinam, kjer te kotičke že imajo. "Vesel sem, da je varuhov kotiček urejen tudi v naši občini in bodo lahko tudi naši občani lažje našli pot do njega, ko bodo naleteli na kakršnekoli težave. Z njim želimo približati delovanje varuha ljudem - tako digitalno kot analogno, saj ugotavljamo, da večina ljudi še vedno nima dostopa do digitalnih vsebin, zato so varuhovi kotički, kot je naš v občinski avli, mnogim zelo dobrodošli," je prepričan Goličnik. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta