Občinskega odloka o celjskih taksistih ne upošteva niti občina

Rozmari Petek
27.03.2019 15:41

Ulici okoli nekdanje blagovnice T bodo eksperimentalno preuredili pešcem in kolesarjem prijazno. Manj prijazni bodo do taksistov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski taksisti po ureditvi ulice niti tukaj ne bodo mogli več čakati na stranke.
Rozmari Petek

Pred dnevi so izvajalci začeli obnovo nekdanje blagovnice T v središču Celja, v kateri bodo uredili dolgo napovedovani Generator, celjski tehnološki znanstveni park, v katerega se bo preselil tudi Inkubator savinjske regije, ki trenutno še domuje v prostorih nasproti zdravstvenega doma, ki jih je občina kljub precejšnjim nasprotovanjem namenila za nove prostore Zdravstvenega doma Celje. Obnovo in potrebne posodobitve, vredne 5,9 milijona evrov (od tega je občina pridobila 3,6 milijona evrov nepovratnih sredstev), ki bodo zajemale tudi vgradnjo panoramskega dvigala, bo izvajalec končal do konca leta, v prvih mesecih prihodnjega leta pa načrtujejo otvoritev.

Celjski taksisti po ureditvi ulice niti tukaj ne bodo mogli več čakati na stranke.
Rozmari Petek

Že druga selitev

Eksperiment, vreden 1,3 milijona evrov (slabo polovico predstavljajo nepovratna sredstva), posega tudi na področje taksi služb. Pred nekdanjo blagovnico bosta namreč le še dve parkirni mesti; eno bo namenjeno parkiranju gibalno oviranih oseb, drugo pa taksistom.

Po prenovi Krekovega trga so se morali taksisti preseliti pred blagovnico T. Sedaj se bodo morali tudi od tod odseliti.
Rozmari Petek

Morda želja le uslišana?

Ena od velikih želja taksistov je, da bi lahko mirno, brez kršenja predpisov in občinskih odlokov parkirali pred železniško postajo. Dobesedno pred postajo, na pločniku, kjer ni postajališč ne za avte ne za taksiste, dnevno na stranke čaka precejšnje število taksi vozil.
Kot pravijo na občini, se s Slovenskimi železnicami pogovarjajo o odkupu zemljišča v neposredni bližini železniške postaje, kjer bi lahko uredili od pet do sedem novih parkirnih mest za taksiste.

Odlok ne zaživi

Je pa bolj ali manj zelo jasno, da odlok o taksi službah, ki se je leta rojeval, v letošnjem letu pa naj bi vendarle stopil v veljavo, pravzaprav ne velja kaj dosti. Izpit o poznavanju mesta, ki je kot eden o pogojev za opravljanje te službe zapisan v odloku, so celjski taksisti sicer opravili. Natančneje, opravilo naj bi ga bilo 83 voznikov. Vse zahteve, ki jih prinaša taksi odlok (od pogoja, da morajo biti vozniki zaposleni, do zahtev glede vozil), pa doslej izpolnjujejo le štiri podjetja.

Celjski taksisti pred nekdanjo blagovnico T
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta