Od neurja uničeno otroško igrišče v Celju dobilo novo podobo. Na Hudinji obnovili športno igrišče

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
03.05.2024 16:00

Poleg otroškega igrišča v celjskem Mestnem parku so obnovili tudi športno igrišče na Hudinji. Med poletnimi počitnicami so na vrsti še dotrajane tribune.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igrišče v Mestnem parku pri Ledeni dvorani je uničilo poletno neurje, zato ga je bilo treba temeljito obnoviti.
Igrišče v Mestnem parku pri Ledeni dvorani je uničilo poletno neurje, zato ga je bilo treba temeljito obnoviti.
Moc

Otroci potrebujejo lepo urejene prostore pod milim nebom za igro in druženje. Tega se zavedajo tudi na Mestni občini Celje, kjer so pred kratkim sporočili, da so zaključili z obnovo dveh igrišč - otroškega igrišča v Mestnem parku Celje in športnega igrišča na Hudinji. S tem so, kot pravijo, omogočili varno, kakovostno in zabavno igro ter preživljanje prostega časa za otroke in druge aktivne občanke in občane. "Igrišče v Mestnem parku pri Ledeni dvorani je uničilo poletno neurje, zato ga je bilo treba temeljito obnoviti. V sodelovanju z Javnim podjetjem Zelenice smo sanirali škodo po neurju in poplavah ter uredili okolico. V celoti smo odstranili z muljem poplavljen rečni prodec in po celotni površini igrišča nasuli novega. Kupili in namestili smo nova igrala, ki bodo otrokom zagotovo v veselje. Vrednost vseh opravljenih del in novih igral je skupaj 80.754 evrov," so sporočili s celjske občine.

Na Hudinji so obnovili športno igrišče pri osnovni šoli.
Moc

Na Hudinji so obnovili športno igrišče pri osnovni šoli. "Športna igrišča so v naših krajevnih skupnostih in mestnih četrtih prostor rekreacije, zabave, druženja ter aktivnega in zdravega preživljanja prostega časa, kar zelo spodbujamo," so še poudarili. Na eni izmed najbolj priljubljenih športnih površin v Celju so tako poskrbeli za še boljšo športno izkušnjo in varnost osnovnošolcev in vseh ostalih športnih navdušencev, ki igrišče redno uporabljajo. Na igrišču so sanirali razpoke, preplastili igralno površino, na novo zarisali označevalne črte za rokometno oziroma nogometno igrišče in obnovili varovalno žično ograjo. Napovedujejo, da bodo med poletnimi počitnicami obnovili še dotrajane tribune. Za obnovo igrišča na Hudinji je bilo izbrano Javno podjetje Zelenice, vrednost obnove pa je znašala 28.964,87 evra. Prav tako so na celjski občini razkrili, da ta čas poteka obnova otroškega igrišča v Brodarjevi ulici v mestni četrti Dolgo polje. Izbrani izvajalec Javno podjetje Zelenice je vrednost vseh del in novih igral ocenil na 97.509,98 evra. Zaključek del je predviden v drugi polovici junija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta