V Celju v obnovo javnih otroških in športnih igrišč

Brina Kerič Brina Kerič
05.02.2024 15:00

V Mestni občini Celje bodo v krajevnih skupnostih in mestnih četrtih obnovili več javnih otroških in športnih igrišč, s čimer želijo zagotoviti boljše pogoje za preživljanje prostega časa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroško igrišče v Mestnem parku Celje 
Mo Celje

Obnovo bodo pričeli na otroških igriščih v Mestnem parku Celje in v Brodarjevi ulici v mestni četrti Dolgo Polje. Lanskoletna neurja in poplave so namreč močno poškodovali otroško igrišče v Mestnem parku. Javno podjetje Zelenice je že odstranilo poškodovano igralo, ograjo in poškodovan rečni prodec, v teku pa je javno naročilo za izbiro dobavitelja novih igral, ki jih bodo postavili spomladi. Kmalu pa bo objavljeno tudi javno naročilo za izbiro dobavitelja igral na otroškem igrišču v Brodarjevi ulici v mestni četrti Dolgo Polje, izvajalca bodo izbrali še februarja, dela pa pričeli spomladi.

V proces načrtovanja obnove tega igrišča so bili vključeni predstavniki in prebivalci mestne četrti Dolgo Polje, konec oktobra je bila organizirana tudi delavnica, na kateri so udeleženci skupaj začrtali smernice obnove, ki jih je MO Celje upoštevala pri načrtovanju. Poleg tega pa v MO Celje načrtujejo še obnovo otroških igrišč v mestnih četrtih Dečkovo naselje, Nova vas, Savinja, Gaberje in krajevni skupnosti Teharje. Obnovili bodo še športni igrišči v krajevnih skupnostih Trnovlje in Aljažev hrib. V tem letu je načrtovana tudi izgradnja prvega pasjega parka v Celju. Skupno pa je za načrtovane aktivnosti obnove otroških in športnih igrišč v letošnjem proračunu predvidenih 360.000 evrov, so sporočili iz MO Celje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta