Pogreb velenjskega župana Bojana Kontiča bo v četrtek, žalne knjige na več mestih

Rozmari Petek Rozmari Petek
03.08.2020 14:00

V sredo se bodo od župana poslovili na žalni seji, v četrtek, ko bo pogreb, bodo mestni avtobusi krožno vozili do pokopališča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Kontič se je poslovil pri 59. letih. Izgubil je boj s težko boleznijo.
Janko Rath

V sredo se bodo od v nedeljo preminulega župana Velenja Bojana Kontiča svetniki in svetnice poslovili na žalni seji, ki bo ob 17. uri na Titovem trgu. Pogreb župana, ki se je več kot leto dni boril z boleznijo, bo v četrtek ob 17. uri na pokopališču Podkraj. "Na dan pogreba bo parkiranje urejeno na parkirišču pri Razstavno-prodajnem salonu Gorenje. Avtobusi bodo krožno vozili do pokopališča, saj bo od 10. ure dalje dostop do pokopališča z osebnim avtomobilom onemogočen (dostop bo urejen za stanovalce)," sporočajo iz Mestne občine Velenje, kjer so v znak žalovanja vse prireditve do vključno petka, 7. avgusta, odpovedali, po mestu pa so izobesili črne zastave.
Žalne knjige so odprli danes; ena je v prostorih Mestne občine Velenje, druga na sedežu stranke Socialnih demokratov v Velenje, tretja na sedežu stranke SD v Ljubljani. Bojan Kontič je bil od leta 2014 tudi državni svetnik, zato bo žalna knjiga odprta tudi na sedežu državnega sveta Republike Slovenije. Prav tako bodo v državnem svetu v sredo ob 10. uri pripravili žalno sejo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta