Potujte zeleno. Do Logarske doline s kolesi, gre pa tudi čez mejo

Rozmari Petek Rozmari Petek
16.07.2023 04:50

Bicikl bus iz Celja in Velenja vozi ob vikendih do Logarske doline, Štrekna bus pa od Velenja do Mislinjske in Dravske doline ter čez mejo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Logarska dolina
Tomo Jeseničnik/slovenia.info

Tudi letos celjska in velenjska občina omogočata, da njuni občani s kolesi raziščejo Logarsko dolino. "Na avtobus je priključena prikolica z možnostjo prevoza desetih koles. Z organiziranim javnim prevozom želimo zagotoviti možnost dostopa do Zgornje Savinjske in Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji. Hkrati je naš namen ponuditi udobno izkušnjo izleta brez stresne vožnje v avtomobilu, z manjšim ogljičnim odtisom, in spodbuditi k aktivnemu odkrivanju narave," opisujejo na velenjski občini.

"Kolesarski turistični avtobus že nekaj let zapored med Celjem in Logarsko dolino povezuje občine ob Savinji. Na avtobus lahko izletniki vstopijo na vseh postajališčih med Celjem in Logarsko dolino. Nanj lahko brezplačno vzamejo kolo.

Testna občina Celje se v zadnjih letih intenzivno ukvarja s projekti trajnostne mobilnosti in tudi sofinanciranje tega turističnega avtobusa pripomore k manjšemu onesnaževanju okolja ter našim prebivalcem omogoča udobno in ugodno potovanje v enega najlepših predelov Slovenije. Hkrati vse prebivalce krajev, v katerih se ustavlja avtobus, vabimo na obisk v Celje," dodajajo na celjski občini. Otroci do četrtega leta starosti se lahko do Logarske doline peljejo brezplačno, za otroke do desetega leta pa je cena polovična. Avtobus vozi ob koncih tedna (sobota, nedelja in prazniki) v juliju in avgustu.

Ob istih dneh vozi tudi Štrekna bus iz Velenja do Avstrije. "Projekt Štrekna bus izvajamo letos že peto sezono. Tridesetsedežni avtobus s prikolico za šestnajst koles vozi na relaciji med Velenjem, Gornjim Doličem, Mislinjo, Slovenj Gradcem, Otiškim Vrhom, Dravogradom ter kopalnim jezerom v Labotu (Lavamünd) na avstrijski strani. Tudi v letošnji sezoni so v veljavi ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim potniškim prometom, in sicer vikend vozovnice za družine in skupine potnikov ter popust pri vseh enotnih vozovnicah," še pravijo v Velenju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta